Muutos Batman-ampujan kasvoissa hämmästyttää - vertaa itse - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Muutos Batman-ampujan kasvoissa hämmästyttää - vertaa itse

Elokuvateatterissa Yhdysvalloissa 12 ihmisen tappamisesta epäillyn James Holmesin ulkonäön muuttuminen ihmetyttää.

26.7.2012 16:52

Facebookissa ja muiden sosiaalisen median sivustoilla hämmästyttää kuvavertailu Coloradon elokuvateatteriampujan James Holmesin kasvojen muuttumisesta.

Holmesista on julkaistu kaksi virallista naamakuvaa, joiden ottamisen välillä ei ole montaakaan vuotta, mutta mies näyttää niissä hyvin erilaiselta. Toinen on vanhempi, Coloradon yliopiston julkaisema kuva ja toinen poliisin pidätyksen jälkeen julkaisema kuva.

Kasvokuvien erilaisuuden vuoksi jotkut ovat epäilleet, että Holmes on käynyt plastiikkakirurgilla kuvien välisenä aikana. Miehen nenä, silmät ja huulet näyttävät kuvissa hyvin erilaisilta.

Suomalainen plastiikkakirurgi: Nenää ehkä leikattu

IS:n pyynnöstä plastiikkakirurgi Helena Puonti mittasi Holmesin kasvojen ulottuvuuksia ja esitti oman arvionsa kuvien välisestä muutoksesta.

- Näissä kuvissa on se perusero, että yhdessä on terve, hymyilevä ihminen, kun taas toisessa on ihminen, jonka katse on täysin tyhjä. Siitä tulee se suuri ero, Puonti arvioi.

Kirurgin mukaan on olemassa pieni mahdollisuus, että Holmesin nenänselkää on suoristettu ja kohotettu, mutta mitään muita leikkauksia ei hänen kasvoihinsa ole tehty.

- Missään nimessä ei ole kyse mistään leikkauksesta, jolla olisi haettu muodonmuutosta.

Kirurgi mittasi kuvien perusteella Holmesin nenän ulottuvuudet eikä huomannut merkittäviä eroja kahden kuvan välillä.

Näennäiset erot selittyvät hänen mukaansa Holmesin leveästä hymystä vanhassa kuvassa verrattuna uuden kuvan täyteen ilmeettömyyteen. Myös kuvien värimaailman ja hiusvärin erot korostavat vaikutelmaa muutoksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?