Tiikerit tappoivat miehen Kööpenhaminan eläintarhassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tiikerit tappoivat miehen Kööpenhaminan eläintarhassa

Tanskassa tiikerit ovat tappaneet nuoren miehen, joka hyppäsi tiikeriaitaukseen Kööpenhaminan eläintarhassa.

Poliisit vartioivat Kööpenhaminan eläintarhan sisäänkäyntiä keskiviikkoaamuna.­

11.7.2012 10:18 | Päivitetty 11.7.2012 13:36

Poliisin mukaan eläintarhan henkilökunta näki aamuvarhaisella miehen tiikeriaitauksessa. Henkilökunta ajoi tiikerit pois ja totesi miehen kuolleeksi.

Uhri oli 21-vuotias. Hänen nimeään tai kansalaisuuttaan ei kerrottu julkisuuteen.

Mies sai pahoja vammoja kasvoihinsa, kaulaansa ja rintaansa, kertoivat tanskalaismediat. Poliisin mukaan tiikerit olivat syöneet osia uhrista.

Poliisi sai ilmoituksen tapahtuneesta klo 7.30 aamulla, kun eläintenhoitajat olivat tulleet työhön. Poliisin mukaan on mahdollista, että mies on kiivennyt eläintarhan muurin yli yöllä.

B.T.-lehden mukaan poliisi pitää tapausta itsemurhana. Lehden haastatteleman biologin Nina Collatzin mukaan miehellä ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia selviytyä, vaikka hän olisi katunutkin päätöstään.

- Ihminen on niin heikko saalis. Meillä ei ole kovin monia puolustuskeinoja, varsinkaan jos mukana ei ole asetta, Collatz sanoi lehdelle.

Suurten kissapetojen asiantuntija pitää miehen toimintaa "liian tyhmänä ollakseen totta".

- Jokin on varmasti naksahtanut hänessä. Vaikka kissat ovatkin vankeudessa, ei ole kysymys kesyistä eläimistä. Tämän pitäisi tietää 99,9 prosenttia ihmisistä, sanoi Givskudin eläintarhan johtaja Richard Österballe tanskalaiselle Ekstra Bladetille.

- Vapaudessa elävät suuret kissat pelkäävät tavallisesti ihmistä. Mutta vankeudessa ne ovat tottuneet ihmisiin, joten ne pitävät meitä saaliinaan. Tätä taustaa vasten on aivan ymmärrettävää, että tiikerit kävivät häneen kiinni, sillä hän tuli liian lähelle niitä.

Viime kuussa susilauma tappoi hoitajansa Tukholmassa Kolmårdenin eläintarhassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?