Isoäiti teki kannabispipareita - 3-vuotias sairaalaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Isoäiti teki kannabispipareita - 3-vuotias sairaalaan

Pikkupojan perhettä saattaa odottaa syyte lapsen lapsen vaarantamisesta, kertoo Press-Enterprise -lehti.

7.7.2012 19:17

3-vuotias poika joutui sairaalaan syötyään kannabiksella ryyditettyjä pipareita. Ikävä tapaus sattui viikko sitten Murrietan kaupungissa Kaliforniassa.

Piparit olivat pojan isoäidin valmistamia. Poika pääsi niihin käsiksi kenenkään huomaamatta.

Isoäiti sairastaa syöpää ja oli saanut lääkäriltä kannabisreseptin kivunlievitystä ja nukkumisen helpottamista varten. Piparitaikinaan hän oli sekoittanut reseptillä hankkimaansa THC-öljyä. THC on psykoaktiivinen yhdiste, jota kannabis sisältää.

Piparit olivat säilytyksessä autotallissa sijaitsevassa jääkaapissa. Tapaus huomattiin, kun poika ei herännyt aamulla, vaikka oli nukkunut tavallista pitemmät yöunet.

Pojan täti oli ollut lapsenvahtina pojalle ja hänen nuoremmalle sisarelleen edellisenä iltana. Kun pojan isä palasi kotiin seuraavana päivänä, hän löysi piparinmuruja autotallin lattialta. Ensin hän kuitenkin oletti isoäidin käyneen jääkaapilla.

Poliisin mukaan poika oli leikkinyt normaalisti ja oli vaikuttanut olevan kunnossa. Hän oli kuitenkin nukahtanut jo viiden aikaan iltapäivällä. Aamulla hän nukkui vielä puoli kymmenen aikaan. Nukkuessaan poika hengitti, mutta perhe ei saanut häntä herätettyä. Siinä vaiheessa isä muisti piparinmurut ja tajusi tilanteen.

Isoäiti kertoi poliisille pääsevänsä uneen jo kolikon kokoisen piparinpalan avulla. Ei ole tiedossa, kuinka paljon poika söi pipareita. Hänet vietiin sairaalaan tarkkailtavaksi viikonlopun yli.

Pojan uskotaan menneen autotalliin sivuovesta pihalla leikkiessään. Perhe oletti, ettei poika edes tiennyt jääkaapista autotallissa, eikä näin ollen osannut huolestua siitä, että poika pääsisi pipareihin käsiksi.

Ketään ei ole pidätetty tapauksen johdosta. Sitä tutkitaan edelleen. Tutkijat odottavat toksikologisten kokeiden tuloksia.

On mahdollista, että perheenjäsenet saavat syytteen lapsen vaarantamisesta. Lastensuojeluviranomaisille on tiedotettu tapauksesta.

Poliisin mukaan perhe on ollut yhteistyöhaluinen asian suhteen. Isoäiti taas on luvannut, ettei koskaan enää tee kannabispipareita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?