Yllätysvihje: Poliisi tutkii Madeleine McCannin mahdollista hautaa

Julkaistu:

Eteläafrikkalainen mies väittää löytäneensä maatutkalla Madeleine McCannin haudan Portugalin Praia da Rochasta, kertoo Sky News.
Madeleine katosi Praia da Rochassa hiemen ennen nelivuotispäiväänsä vuonna 2007. Laajaa julkisuutta saaneen tapauksen tutkinta on virallisesti lopetettu Portugalissa, mutta Britanniassa sitä pidetään yhä avoinna.

Eteläafrikkalainen Stephen Birch kertoo tehneensä maatutkamittauksia Praia da Rochassa ja löytäneensä mahdollisen Madeleinen hautapaikan. Hän on sijoittanut laitteistoonsa kymmeniä tuhansia euroja ja opiskellut itse sen käyttöä.

Tutka osoittaa Birchin mukaan, että maassa on mahdollisen hautapaikan kohdalla ontelo, jossa saattaa olla ihmisen luita. Maakerroksia on myös kaivettu paikalla, Birch väittää.

Birch on kertomuksensa mukaan seurannut intensiivisesti Madeleinen etsintöjä.

- Haluan vain ratkaista tämän arvoituksen ja viedä asiasta lopullisen tiedon Madeleinen perheelle, Birch sanoo Sky Newsin mukaan.

Birch on luovuttanut maatutka-aineistonsa suur-Lontoon poliisille Scotland Yardille. Britannian poliisi on luvannut tutkia kaikki potentiaaliset uudet vihjeet Madeleineista ja luovuttaa tiedot Portugalin viranomaisille.

Aiemmin tänä vuonna Scotland Yardin etsivä kertoi pitävänsä mahdollisena, että Madeleine on yhä elossa.

Madeleinen vanhemmat Kate ja Gerry McCann eivät ole kommentoineet Birchin väitteitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt