Matkustajat pieksivät lentokoneen kaappaajat kuoliaaksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Matkustajat pieksivät lentokoneen kaappaajat kuoliaaksi

Lentokoneen kaappausyritys päättyi kaappaajien osalta huonosti.

3.7.2012 16:15

Daily Mailin mukaan kiinalaisen Tianjin Airlines -lentoyhtiön lennolla oli käydä huonosti, kun kaksi miestä yritti oletettavasti kaapata koko koneen.

Kaksi miestä olivat osa kuusihenkistä porukkaa ja iältään 20- ja 36-vuotiaita. BBC:n mukaan väitetyt kaappaajat olivat kansalaisuudeltaan uiguureja, ja he olivat kotoisin Xingjiangin provinssista.

Matkustajat ja lentohenkilökunta kuitenkin hakkasivat kaksi miestä kuoliaaksi.   101 matkustajaa oli mukana lennolla, joka lähti lentoon lounais-Xinjiangin Hetianista. Kiinalaisen Global Newsin saamien viranomaistietojen mukaan vain minuutteja nousun jälkeen kolme miestä edestä ja kolme takaa nousivat ylös ja ilmoittivat suunnitelmansa pelokkaille matkustajille.

Kertomuksen mukaan miehet rikkoivat parin alumiinisia kainalosauvoja ja käytti niiden palasia hyökätäkseen kohti matkustajia. Samaan aikaan he yrittivät päästä sisään lentokoneen ohjaamoon.

Heidät kuitenkin kampitettiin poliisin ja matkustajien voimalla. Miehet sidottiin vöillä ennen kuin lentokone palasi kentälle turvallisesti 22 minuuttia myöhemmin.

Useita matkustajia ja lentohenkilökunnan jäseniä loukkaantui nujakassa. Oletetut kaapparit toimitettiin sairaalaan, jossa kaksi heistä myöhemmin kuoli.

Paikallisen hallituksen edustajan mukaan miehet olivat myös salakuljettaneet lennolle mahdollisesti räjähteitä, jotka ovat yhä poliisin testeissä.

BBC:n mukaan World Uighur Congressin tiedottaja Dilxat Raxit epäilee suuresti kiinalaisviranomaisten kertomusta tapahtuneesta. Uutistoimisto AP:lle antamansa lausunnon mukaan kyseessä on vain Kiinan viranomaisten tarkoitus mustamaalata uiguurivähemmistöä. Raxitin mukaan tappelun syynä ei ollut lentokoneen kaappausyritys, vaan oikeasti kinaa käytiin istuinpaikasta. Joka tapauksessa tapaus päättyi kahden kuolemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?