Susi hyökkäsi hoitajan päälle Kolmårdenissa - nainen menehtyi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Susi hyökkäsi hoitajan päälle Kolmårdenissa - nainen menehtyi

Tapaus sattui Ruotsin tunnetuimmassa eläintarhassa hieman kello 11 jälkeen. Asiasta kertoi Aftonbladet.

Yksi Kolmårdenin susista kuvattuna vuonna 2007.

17.6.2012 15:18 | Päivitetty 17.6.2012 18:10

Eläintenhoitajan sunnuntaina aamupäivällä tappaneet eläintarha Kolmårdenin sudet eivät ole enää yleisön nähtävillä. Koko Ruotsia hätkähdyttänyt tapaus sattui sunnuntaina aamupäivällä hieman kello 11 jälkeen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aftonbladet.

Expressenin tietojen mukaan susia ruokkimaan mennyt tarhan henkilökuntaan kuulunut 30-vuotias nainen joutui ensin susien saartamaksi ollessaan sisällä susiaitauksessa. Hyökkäyksen jälkeen nainen menehtyi saamiinsa vammoihin.

Menehtyneellä hoitajalla oli eläintarhan käytäntöjen mukaisesti mukanaan radiopuhelin, jonka kautta hän oli yhteydessä työkaveriinsa, kirjoittaa Aftonbladet. Kun hoitajaa oli viipynyt susihäkissä epätavallisen pitkään, työkaveri lähti etsimään tätä.

Hän löysi kollegansa elottomana susien häkistä.

Onnettomuuspaikalle saapui viisi ambulanssia kello 11.11 tehdyn hälytyksen jälkeen. Pelastuspalvelu ehti paikalle ennen niitä, mutta ei voinut tehdä mitään, sillä heillä oli vaikeuksia päästä lauman läpi naisen luo.

Koska tapauksella ei ole silminnäkijöitä, on epäselvää, osallistuivatko kaikki sudet eläintenhoitajan piirittämiseen ja surmaamiseen. Syy susien hyökkäykseen on myös hämärän peitossa.

Kolmårdenin eläintarha on perustanut kriisiryhmän järkyttyneiden ihmisten auttamiseksi.

Harvinainen onnettomuus Ruotsin maatalousyliopiston susiasiantuntijan mukaan tapaus on harvinainen, mutta vastaavaa on tapahtunut aiemminkin.

- Eläimet eivät pelkää ihmisiä, joten onnettomuuksia sattuu, asiantuntija Olof Liberg sanoi STT:n mukaan.

Hän ei vielä tunne tapausta, mutta väittää tällaisten onnettomuuksien johtuvan yleensä siitä, että rutiineista on poikettu.

- Erityisen vaarallista on, jos hoitaja menee aitaukseen yksin. Suden viehätysvoima saa unohtamaan vaaran.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?