Pingviinien seksitavat järkyttivät napatutkijaa - raportti salattiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pingviinien seksitavat järkyttivät napatutkijaa - raportti salattiin

Britanniassa on löytynyt sata vuotta vanha naparetkeilijän raportti, josta poistettiin pingviinien "perverssiä" seksiä koskeva osuus.

Pingviinien seksikäytöstä ei osattu sata vuotta sitten selittää.­

11.6.2012 9:53

Biologi George Murray Levick kuului kapteeni Scottin tutkimusretkikuntaan , joka pyrki etelänavalle vuonna 1910. Levick oli arvostettu ja kokenut tutkija, jonka raporttiin sensuuri kuitenkin iski kotimaassa Britanniassa.

Levick oli pingviinien tutkimuksen uranuurtaja ja hän tarkkaili niitä pitkiä aikoja Adaren niemimaalla Etelämantereella. Hän julkaisi havainnoistaan laajan artikkelin.

Yksi osa artikkelista oli kuitenkin hänen ajalleen liian sopimatonta materiaalia, ja se saksittiin pois. Kirjoitus pingviinien oudoista seksitavoista päätyi vain harvojen tutkijoiden käsiin.

Levick oli itsekin järkyttynyt näkemästään. Hän raportoi pingviiniurosten pakottavan naaraita seksiin ja jopa "parittelevan" kuolleiden naaraiden kanssa. Levick kutsui tätä nekrofiliaksi.

Nykytutkijat ymmärtävät käytöstä huomattavasti paremmin kuin Levick aikanaan.

- Kyseessä ei missään tapauksessa ole nekrofilia siinä mielessä kuin ihmisten kohdalla. Urospingviinit yksinkertaisesti näkevät naaraan asennossa, joka laukaisee niissä seksuaalisen reaktion, selitti Britannian luonnonhistoriallisen museon kuraattori Douglas Russell BBC:lle.

Russell löysi Levickin raportin seksikäyttäytymisestä sattumalta selaillessaan arkistossa tämän varsinaista julkaistua tutkimusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?