Ystävä todisti: Puuteroinut Breivik halusi "arjalaisemman" nenän

Julkaistu:

Norjan joukkosurmaaja Anders Behring Breivik katkaisi välit vanhoihin ystäviinsä, muuttui vakavaksi ja menetti elämänilonsa vuosina ennen joukkosurmaa, miehen entinen ystävä todisti oikeudessa tiistaina.

Oikeus kuuli tiistaina yhteensä neljää Breivikin entistä ystävää. Todistajien pyynnöstä he saivat todistaa nimettöminä ja Breivik poistettiin salista todistusten ajaksi, kertoo BBC.

Toisen ystävän mukaan Breivik alkoi suhtautua lähes pakkomielteisesti maahanmuuttoasioihin vuoden 2006 tienoilla, minkä jälkeen miehen kanssa oli lähes mahdotonta keskustella muusta kuin politiikasta.

Samoihin aikoihin, kun Breivik mutti asumaan takaisin äitinsä luo, hän myös alkoi kutsua Norjan politiikkoja ”monikultturisteiksi” eikä enää hyväksynyt muita näkökantoja.

Breivik hankittua syrjäisen maatilan iskujen valmistelua varten vuonna 2011 ystävä luuli, että mies oli ”päässyt masennuksestaan ja paranemaan päin”. Kun hän ilmoitti tulevansa vierailulle, Breivik kuitenkin kielsi jyrkästi.

Aiemmassa todistuksessa eräs ystävä kertoi Breivikin vuonna 1999 hankkimasta nenäleikkauksesta.

Breivik on aiemmin perustellut plastiikkakirurgista operaatiota sillä, että hän sai pakistanilaisen miehen nyrkistä kasvoihin, mutta ystävä ei tiennyt mistään pahoinpitelystä.

Ystävän mukaan Breivik hankki uuden nenän näyttääkseen ”enemmän arjalaiselta”. Tuolloin vielä varsin sosiaalinen ja ”melko suvaitsevainen” Breivik oli erityisen keskittynyt ulkonäköönsä: hän käytti puuteria ja oli huolissaan siitä, miltä hänen hiuksensa näyttivät.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt