Opiskelijatyttö sai joesta lihansyöjäbakteerin - jalka amputoitiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Opiskelijatyttö sai joesta lihansyöjäbakteerin - jalka amputoitiin

Yhdysvaltalainen Aimee Copeland on jo menettänyt toisen jalkansa ja osan lantiostaan erittäin äkäisen bakteerin tunkeuduttua hänen elimistöönsä. Karmeasta infektiosta huolimatta vanhemmat ovat iloisia tyttärensä hengen pelastumisesta, kertoo CNN.

14.5.2012 22:37

Copeland on 24-vuotias psykologian opiskelija Georgian osavaltiosta. Hän oli vappuna ystäviensä kanssa retkellä Little Tallapoosa -joella, noin 80 kilometrin päässä Atlantasta länteen.

Jokiretkellä Copeland käytti itse tehtyä köysirataa, joka kuitenkin petti. Pudotessaan alas Copeland sai vasempaan reiteensä haavan, joka ommeltiin kiinni 22 tikillä.

Haava tulehtui pahoin: Copeland oli saanut jalkaansa vaarallisen Aeromonas hydrophila -bakteerin, joka tuhoaa kudosta etsiessään ravintoa.

Tulehtunut jalka ja osa tytön lantiosta on jo menetetty. Hän menettää vielä todennäköisesti sormensa, mutta henki sentään on tallella.

Isä Andy Copeland ei halua ajatella tyttärensä invalidisoitumista.

- Me näemme tässä ihmeellisen pelastumisen. Se on antanut meille inspiraatiota, ja ehkä koko kansakunnallekin, sanoo isä CNN:lle laajaa huomiota saaneesta tapauksesta.

Aimee saa nyt sairaalassa niin vahvoja lääkkeitä, että ne vaikuttavat hänen muistiinsa. Aimeelle pitää kertoa kaikki uudelleen aina kun hän herää - hän kysyy heti, missä hän on ja ihmettelee tapahtunutta.

- Se on hänelle hyvin pelottavaa, sanoo äiti Donna Copeland.

Aimee pystyy saamaan psykiatrista apua vasta sitten, kun hänen hengitysletkunsa otetaan irti. Ennen sitä hän ei pysty käymään keskustelua ammattiauttajan kanssa.

Lihansyöjäbakteeriksi kutsuttu Aeromonas hydrophila esiintyy luonnonvesissä ja ympäristössä. Tavallisesti se aiheuttaa vain ripulia, mutta harvinaisemmissa tapauksissa se tunkeutuu kudoksiin vakavin seurauksin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?