Luontaislääkkeen järkyttävä sisältö paljastui - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Luontaislääkkeen järkyttävä sisältö paljastui

Etelä-Korean tulli takavarikoi tuhansia potenssin kohottamiseen tarkoitettuja kapseleita.

8.5.2012 8:13

Tutkimukset osoittivat, että luontaislääkkeet sisälsivät kuolleista vauvoista ja sikiöistä tehtyä jauhetta. Tapauksesta kertoo Huffington Post.

Etelä-Korean tulliviranomaisten mukaan maahan on salakuljetettu ainakin 17 000 vastaavaa kapselia Kiinasta sitten elokuun 2011.

Vauvojen ja sikiöiden kudoksista tehdyn jauheen uskotaan parantavan sairauksia ja kohottavan mieskuntoa. Viranomaisten mukaan kapselit ovat kuitenkin täynnä bakteereja, ja niihin liittyy sen vuoksi vakava terveysriski.

- On varmistettu, että nämä kapselit sisältävät ihmiselle haitallista materiaalia, kuten superbakteereja. Meidän täytyy turvautua kovempiin keinoihin yleisön terveyden suojelemiseksi, totesi eräs tulliviranomainen Korea Timesille.

Etelä-Korean viranomaiset ovat jo ottaneet tiukemman linjan Koillis-Kiinasta tuotavia tuotteita kohtaan. Kyseisten kapseleiden tiedetään olevan peräisin sieltä.

Salakuljettajia ei ole toistaiseksi rankaistu toimistaan, sillä maahan tuodut määrät ovat olleet pieniä. Lisäksi salakuljetukseen syyllistyneillä kiinankorealaisilla ei ole ollut tarkoituksena myydä tuomiaan luontaislääkkeitä.

Salakuljettajat ovat kiistäneet tienneensä potenssilääkkeinä pitämiensä kapseleiden sisällöstä.

BBC:n mukaan kapseleitten sisältöön kohdistuvat väitteet nousivat ensimmäisen kerran esille viime vuonna Korean television tuottamassa dokumentissä. Sen myötä Kiinan terveysministeriö kertoi tutkivansa ohjelmassa esitettyjä väitteitä.

Samoihin aikoihin San Francisco Times kertoi korealaisten tutkineen kapseleita dna-testien avulla. Tulosten mukaan niiden sisältämä jauhe oli 99,7-prosenttisesti ihmisperäistä.

Kiinan terveysministeriön edustaja kertoi China Dailylle, että maa suhtautuu tiukasti vauvojen, sikiöiden ja istukoiden jäänteiden käyttöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?