Huikea video näyttää ihmisen jäljet maapallolla

rac

Julkaistu:

Kolme minuuttia kestävä video tiivistää kanadalaismiehen 13 vuoden työn.
Kanadalainen 34-vuotias antropologi Felix Pharand on 13 vuoden ajan syöttänyt kotitietokoneelleen useista lähteistä kerättyä dataa, kuten ilmakuvia maailman kaupungeista yövalaistuksessa.

Tavoitteenaan hänellä on ollut luoda tarkka kuvaus ihmisen aikaansaannoksista maapallolla.

Tuloksena on uskomaton video, jossa näkyvät valaistuna kaikki maapallon tiet, rautatiet, laivaväylät, lentoreitit sekä maalla ja merenpinnan alla kulkevat kaukokaapelit.

Daily Mailin mukaan Pharand väittää, että planeettamme maapinta-alasta peräti kolme prosenttia on asfaltin peitossa. Alue vastaa Intian pinta-alaa.

Video näyttää selkeästi esimerkiksi jyrkän kontrastin Euroopan ja Afrikan infrastruktuurien välillä.

- Nämä kuvat näyttävät sivilisaatiomme laajuuden, globaalin leviämisemme kaavan ja sen, kuinka paljon ihminen on vaikuttanut planeetalla, kertoo Pharand Daily Mailille.

Ihmisen laajalle levinneestä vaikutuksesta huolimatta Pharand on optimistinen ihmislajin suhteen.

- Nykypäivän globaali sivilisaatio on miljardien ihmisten läpi historian jatkuneen työn tulos. Siihen sisältyy paljon ponnistelua, menestystä ja kärsimystä.

Pharandin mukaan monet ihmisen toiminnot saivat alkunsa 1900-luvun puolessa välissä ja ovat siitä lähtien nopeasti kiihtyneet.

- Nämä kuvat ovat tarkoitettu herättämään tietoisuutta. Mielestäni meillä on kuitenkin velvollisuus pysyä optimistisina sydämissämme, sanoo Pharand, joka toimii ympäristöjärjestö Globaian johtajana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt