Raju tulitaistelu Harlemissa - poliisi ampui 84 laukausta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raju tulitaistelu Harlemissa - poliisi ampui 84 laukausta

Poliisit ampuivat keskiviikkona aamuyöstä New Yorkin Harlemissa 84 laukausta kohti miestä, joka oli hetkeä aikaisemmin surmannut 13-vuotiaan pikkusiskonsa ja haavoittanut äitiään.

Hylsyjä riitti rikospaikalla.­

26.4.2012 10:58

New York Post -lehden mukaan Pohjois-Carolinasta takaisin äitinsä Christine Fryarin, 44, ja 13-vuotiaan Annie-siskonsa luo muuttanut Steven Murray, 28, riitaantui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä äitinsä kanssa.

Äiti oli vaatinut useista rikoksista tuomittua poikaansa muuttamaan pois Harlemissa sijaitsevasta yhden makuuhuoneen asunnosta, koska tämä ei suostunut hankkimaan töitä avustaakseen perheen toimeentulossa. Annie oli yrittänyt sovitella riitaa.

Äiti vetäytyi riidan päätteeksi keskiviikkona kahden aikaan yöllä makuuhuoneeseensa nukkumaan.

Noin kolmen aikoihin naapurit heräsivät laukausten ääniin. Murray oli surmannut olohuoneessa nukkuneen pikkusiskonsa .22-kaliiperisella revolverilla kahdella päähän suunnatulla laukauksella.

Kun perheen äiti tuli olohuoneeseen, Murray ampui häntä kaksi kertaa käteen ja yhden laukauksen päähän. Ihmeen kaupalla päähän ammuttu luoti ei tunkeutunut äidin kalloon.

New Yorkin poliisin tiedottajan Paul Brownen mukaan perheen äiti pääsi pakenemaan makuuhuoneeseensa, josta hän kykeni soittamaan Bronxissa asuvalle miehelleen ja siskolleen, joille hän kertoi Murrayn surmanneen siskonsa ja ampuneen häntä.

Harlemissa sijaitsevan 30. poliisipiirin partio oli tutkimassa toista ampumistapausta, kun he saivat kuulla kymmenen korttelin päässä sattuneesta perhetragediasta.

Kun poliisit saapuivat Polo Grounds Towers -asuinalueelle, he näkivät asunnosta paenneen Murrayn ase kädessa Harlem Drive Roadin etelään johtavan poistumisrampin kohdalla.

Poliisit käskivät autonsa kaiuttimen kautta useampaan kertaan miestä pysähtymään ja pudottamaan aseensa.

Poliisin tiedottajan mukaan Murray kääntyi ympäri ja ampui yhden laukauksen poliisiautoon.

Tämän jälkeen partiota johtanut ylikonstaapeli ja konstaapeli astuivat ulos autosta ja vastasivat Murrayn tulitukseen.

Ylikonstaali ampui Murrayta kohti yhteensä 45 laukausta: yhden patruunapesässä olleen luodin sekä kaksi täyttä 15 luodin lipasta ja 14 luotia kolmannesta lippaasta.

Partioon kuulunut konstaapeli ampui Murraytä kohti 39 laukausta.

Kun laukaustenvaihdossa haavoittunut Murray vihdoin lyyhistyi maahan, hänen Röhm Sontheom Brenz -revolverissaan oli yhä neljä patruunaa.

Tulitaistelussa haavoittunut Murray toimitettiin Harlemin sairaalaan, jossa hänen todettiin saaneen 14 osumaa. Mies leikattiin aamuyöstä ja hän on leikkauksen jälkeen kriittisessä, mutta vakaassa tilassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?