Pohjois-Korea: "Yhdellä iskulla tuhoamme Yhdysvallat"

Julkaistu:

Yhdysvaltain toive siitä, että Pohjois-Korean uuden johtajan Kim Jong-unin linja olisi edesmennyttä isäänsä maltillisempi, ei taida toteutua.
Pohjois-Korea uhitteli keskiviikkona entiseen malliin. Piikki kohdistui sen pahimpana pitämäänsä viholliseen eli Yhdysvaltoihin.

- Korean kansanarmeija on varustettu tulivoimaisilla, moderneilla aseilla. --- joilla voi lyödä imperialistit yhdellä iskulla, sanoi Pohjois-Korean asevoimien esikuntapäällikkö Ri Yong Ho Pjongjangissa työväenpuolueen ja armeijan edustajille.

Pohjoiskorealaisessa retoriikassa imperialisteilla viitataan lähes poikkeuksetta amerikkalaisiin.

Aiemmin tänään uutistoimisto AP kertoi Rin sanoneen, että Pohjois-Korealla olisi "liikuteltavia" aseita, mutta korjasi myöhemmin, että oikea käännösvastine on "moderni".

Rin mielestä on olennaisen tärkeää vahvistaa puolustusta USA:n ja Etelä-Korean kaltaisia uhkia vastaan.

Hän kutsui Pohjois-Koreaa ydinase- ja sotilasvallaksi ja ylisti maan uutta, nuorta johtajaa Kim Jong-unia sotilasstrategiksi, joka on toiminut armeijan neuvonantajana jo vuosia.

Myös Kim Jong-un oli paikalla Kansan kulttuuritalolla järjestetyssä tilaisuudessa, jossa Ri puhui työväenpuolueen jäsenille. Joidenkin ulkomaisten viestinten sallittiin seurata puhetta.

Ri ei yksilöinyt, millaisia aseita Pohjois-Korealla on käytössään. Yleisesti uskotaan, että maan iskukyky ei todellisuudessa ole läheskään niin suuri kuin se väittää. Kriittisimmissä arvioissa on esitetty, että Pohjois-Korea pystyy enää vaivoin pitämään yllä kulissejaan, joiden taustalla on nälkää kärsivä, johtajiensa yhä täysin aivopesemä kansa.

Pohjois-Korealla uskotaan olevan ydinaseita, mutta ei tarpeeksi kehittynyttä teknologiaa ampua niitä pitkänmatkanohjuksilla.

Kim Jong-unin isä Kim Jong-il kuoli viime joulukuussa, syntymätiedoista riippuen 69- tai 70-vuotiaana. Hänen isoisänsä, työväenpuolueen perustaja Kim Il-sung hallitsi Pohjois-Koreaa lähes sen perustamisesta lähtien vuodesta 1946 aina kuolemaansa asti vuoteen 1994.

Aikaisemmin tässä kuussa Pohjois-Korea epäonnistui ohjuskokeessa. Uutistoimisto Reuters kertoi tiistaina, että sen haastatteleman korkea-arvoisen lähteen mukaan maa on pian valmis tekemään kolmannen ydinkokeen. Ensimmäinen tehtiin vuonna 2006.

Ota kantaa

Uskotko Pohjois-Korean kaatuvan seuraavan vuoden sisällä?

Kyllä 49% En 51%
Ääniä yhteensä 28915

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt