Skandaali paisuu: Salaisen palvelun juhlissa oli jopa 21 ilotyttöä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Skandaali paisuu: Salaisen palvelun juhlissa oli jopa 21 ilotyttöä

Yhdysvaltain Salaisen palvelun ilotyttöskandaalia tutkivat viranomaiset yrittävät tavoittaa kuulusteluihin ainakin 21 naista, joiden väitetään juhlineen rajusti agenttien kanssa Kolumbiassa.

Salaisen palvelun agentit juhlivat tässä El Caribe -hotellissa Cartagenassa.

18.4.2012 12:28 | Päivitetty 18.4.2012 12:12

Salainen palvelu turvasi presidentti Barack Obaman vierailua Cartagenaan viime viikolla. Presidentti otti osaa Amerikan maiden huippukokoukseen Kolumbiassa.

Presidentin henkivartijat rentoutuivat rajulla tavalla työmatkallaan ennen presidentin saapumista.

Ainakin 11 agenttia oli mukana viime viikon keskiviikkona pidetyissä villeissä juhlissa, joihin tuotiin peräti 21 naista - joukossa oli ilmeisesti prostitutuoituja. Naiset viettivät agenttien seurassa yön cartagenalaisessa El Caribe -hotellissa.

Obama saapui Cartagenaan vasta perjantaina.

Juhlissa mukana olleet agentit ovat huippuammattilaisia, kertoi New York Times -lehti. Heihin kuului muun muassa tarkka-ampujia ja räjähdysaine-eksperttejä.

Skandaali on äärimmäisen nolo Yhdysvalloille, ja viranomaiset ovat luvanneet tutkia sen perin pohjin. Epäillyt agentit on jo pidätetty virasta.

Agenttien lisäksi juhlissa oli mahdollisesti kymmenen muutakin Yhdysvaltain virkailijaa, paljasti uutiskanava CBS tiistaina. Muut epäillyt ovat asevoimien edustajia, muun muassa erikoisjoukkojen ja merivoimien sotilaita.

Kongressin kotimaan turvallisuuden valiokunta on jo saanut selvityksen tapauksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?