Tutkija: Titanicin hylyllä on edelleen ihmisten jäänteitä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tutkija: Titanicin hylyllä on edelleen ihmisten jäänteitä

Amerikkalaisen viranomaisen mukaan valokuva todistaa ruumiiden lojuvan Atlantin pohjamudassa.

Tutkija James Delgadon mukaan tämä kuva todistaa, että Titanicin hylyllä saattaa edelleen lojua ihmisten jäänteitä.­

15.4.2012 8:01

Tasan sata vuotta sitten uponneen Titanicin haaksirikkopaikkaa on totuttu pitämään turman uhrien henkisenä muistopaikkana eikä varsinaisesti hautausmaana.

Yhdysvaltalainen tutkija James Delgado paljasti Titanicin uppoamisen 100-vuotispäivän aattona todisteiden kuitenkin viittaavan kiistatta siihen, että Titanicin hylyn lähistöllä meren pohjassa makaa edelleen ihmisruumiiden jäänteitä.

Yhdysvaltain valtameri ja ilmakehähallinnon NOAA:n merenkulun perinnön johtaja James Delgado julkisti Titanicin uppoamisen satavuotispäivän aattona valokuvan virastonsa arvion tueksi.

Valokuvassa näkyy kengät ja takin jäänteet. Delgadon mukaan kenkien ja takin asento osoittavat "vastustamattomasti", että paikalla on jonkun ihmisen "viimeinen leposija".

Valokuva on otettu jo vuonna 2004, kun NOAA teki tutkimusmatkan Titanicin uppoamispaikalle. Kuvasta on aiemmin nähty julkisuudessa vai rajattu versio.

Titanicin uppoamisen 100-vuotismuistotilaisuutta vietettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Tuolloin Titanicin uppoamispaikalla Pohjois-Atlantilla oli ainakin kaksi risteilyalusta.

Ilta-Sanomat on mukana muistoristeilyllä MS Balmoral -aluksella. Raportti muistotilaisuudesta julkaistaan myöhemmin sunnuntain aikana.

Voit seurata blogia Balmoralin matkasta tästä linkistä.

Titanicin uppoamispaikalle muistoristeilylle saapuneen aluksen matkustajat hiljentyivät kahden minuutin hiljaiseen hetkeen, kun tuli kuluneeksi sata vuotta Titanicin uppoamisesta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?