Fuji-vuoren kauhumetsästä löytyy vuosittain sata ruumista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Fuji-vuoren kauhumetsästä löytyy vuosittain sata ruumista

Japanilaisten pyhän Fuji-vuoren juurella sijaitseva Aokigaharan kansallispuisto on vuosikymmenten kuluessa saavuttanut synkän maineen, sillä tiheästä metsästä löytyy vuosittain satakunta itsemurhan tehnyttä.

Fuji-vuoren juurella sijaitsevasta Aokigaharan metsästä löytyy vuosittain yli sata itsemurhan tehnyttä.­

10.4.2012 9:14 | Päivitetty 10.4.2012 10:51

Daily Mail -lehden haastattelema geologi Azusa Hayano on työskennellyt Fuji-vuoren länsirinteellä sijaitsevalla Aokigaharan alueella yli 30 vuotta ja hän kertoo törmänneensä yli sataan ruumiseen viimeisten 20 vuoden aikana.

- Minulle on täysi arvoitus, miksi niin monet haluavat päättää päivänsä täällä, vaikkakin on esitetty, että syynä saattaisi olla romaani, jonka tapahtumat on sijoitettu tänne, Hayano pohtii.

Itsemurhat keskittyvät Aokigaharan kansallispuistossa "puiden merenä" tunnettuun vaikeakulkuiseen Jukain metsään, josta löytyy sekä vanhoja luurankoja että vain jokin aikaa sitten itsensä surmanneiden ihmisten ruumiita.

Jukain metsän synkkä maine ulotuu jo 1800-luvulle, jolloin köyhien ihmisten kerrotaan tuoneen sekä vastasyntyneitä lapsia että vanhuksia kuolemaan metsään.

Lopullisen ratkaisunsa tehneiden ihmisten ruumiiden ja luurankojen lisäksi metsästä löytyy puihin kiinnitettyjä itsemurhaviestejä, muistoesineitä, telttoja ja leiriytymisvälineitä.

Jukain metsästä on tullut maailman toiseksi suosituin itsemurhien tekopaikka San Franciscon Golden Gate -sillan jälkeen.

Japanin itsemurhien ehkäisykeskus on kiinnittänyt metsään johtavien lukuisten polkujen varteen kylttejä, joissa itsemurhaa hautovia kehotetaan harkitsemaan vielä kerran tekonsa seurauksia.

- Elämäsi on arvokas lahja vanhemmiltasi. Ajattele vanhempiasi, sisaruksiasi ja lapsiasi. Äla haudo asioita mielessäsi. Puhu vaikeuksistasi, kyltissä lukee.

Karmeiden löytöjen myötä geologi Azusa Hayano on joutunut pohtimaan itsemurhien muuttunutta merkitystä ja syitä japanilaisessa yhteiskunnassa.

Viime vuosina itsemurhan tehneiden määrä Jukain metsässä on vain lisääntynyt.

- Aikaisemmin rituaalinen harakiri-itsemurha oli samuraille varattu keino säilyttää kunniansa, mutta nykymaailmassa itsemurha on vain merkki yhteiskunnallisesta eristäytyneisyydestä.

Hayano uskoo itsemurhien olevan oire internetin synnyttämästä persoonattomasta ja yksinäisestä elämäntavasta.

- Voimme nykyään elää olemalla koko ajan yhteydessä tietoverkkoihin. Tosiasia on kuitenkin, että meidän täytyy kuitenkin nähdä muiden ihmisten kasvoja ja kuulla heidän äänensä voidaksemme ymmärtää heidän tunteensa ja elääksemme heidän kanssaan yhdessä, Hayano miettii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?