Verilöylystä vangitun sotilaan vaimo: Syytteet ovat uskomattomia

Julkaistu:

Ylikersantti Robert Balesin vaimo ei voi uskoa, että hänen miehensä olisi tappanut lapsia Afganistanissa.
Karilyn Bales esiintyy NBC-kanavan Today show'ssa maanantaina. Ohjelmasta saatujen ennakkotietojen mukaan vaimo puolustaa miestään voimakkaasti Matt Lauerin haastattelussa.

- Hän on hyvin urhoollinen, hyvin rohkea, Karilyn Bales sanoi.

Seattelen alueella Washingtonin osavaltiossa asuva Karilyn Bales kertoi miehensä liittyneen asevoimiin syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen.

- Hän halusi suojella perhettään, ystäviään ja maataan. Hän halusi tehdä oman osuutensa.

Ylikersantti Bales, 38, istuu Yhdysvaltain asevoimien vankilassa Fort Leavenworthissa. Hän on ollut kahdesti yhteydessä vaimoonsa: kerran heti verilöylyn jälkeen ja kerran vankilasta.

Robert Balesia syytetään 17:stä harkitusta murhasta ja muista rikoksista Kandaharin alueella maaliskuun alkupuolella. Kahdessa kylässä tehdyn verilöylyn uhrien joukossa oli useita naisia ja lapsia, jotka ammuttiin kylmäverisesti lähietäisyydeltä.

Karilyn Bales ei usko, että syytteet ovat totta.

- Hän rakastaa lapsia, hän on itsekin iso lapsi, rouva Bales sanoi.

- Minulla ei ole käsitystä siitä, mitä tapahtui, mutta hän ei... Hän rakastaa lapsia, hän ei tekisi mitään sellaista.

Ylikersantti Bales on kertonut, ettei hänellä ole juuri muistikuvia verilöyly-yöstä. Hänen puolustuksensa sotaoikeudessa perustuu jälkitraumaattiseen stressioireyhtymään, joka johtui muun muassa haavoittumisesta Irakissa.

Bales oli Afganistanissa neljännellä sotaretkellään. Puolustusasianajajansa mukaan hän oli juuri ennen verilöylyä nähnyt läheltä, kuinka hänen ystävänsä oli haavoittunut vakavasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt