Ranska: Toulousen terroristin al-Qaida-kytköksistä ei todisteita

Julkaistu:

Ranskan viranomaiset eivät ole löytäneet mitään näyttöä siitä, että seitsemän ihmistä tappanut Mohamed Merah olisi toiminut al-Qaidan laskuun.
Pääministeri Francois Fillon ja useat korkea-arvoiset virkailijat torjuivat perjantaina Ranskan tiedusteluelimiin kohdistuvaa arvostelua.

Poliisin torstaina surmaana Merah oli tiedustelupalvelu DCRI:n  seurannassa, mutta hänen murhasarjaansa ei estetty ennakkotiedustelun avulla.

Uutistoimisto AP:n haastatteleman tiedustelulähteen mukaan viranomaisilla ei ole mitään näyttöä siitä, että Merah olisi ollut yhteydessä järjestäytyneisiin jihadistiryhmiin tai saanut niiltä koulutusta.

DCRI tiesi, että Merah oli matkustanut Afganistaniin ja Pakistaniin. Merah on itse väittänyt toimineensa al-Qaidan käskystä.

Presidentti Nicolas Sarkozyn tiedusteluneuvonantaja Ange Mancini kertoi puolestaan, että Toulousen juutalainen koulu ei ollut Merahin ensisijainen iskukohde.

Mancinin mukaan Merah oli aikonut tappaa ranskalaisen sotilaan mutta saapunut paikalle liian myöhään. Murhahankkeen epäonnistuttua Merah iski läheiseen kouluun, jonka pihalla hän ampui kolme lasta ja opettajan.

Al-Qaidaan kytköksissä oleva ryhmä otti vastuun Merahin kouluiskusta torstaina. Asiantuntijat epäilivät heti jihadistisivustolla julkaistua ilmoitusta "opportunistiseksi".

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt