Kouluampujaa epäillään sarjamurhaajaksi

Julkaistu: , Päivitetty:

Ranskan poliisi etsii kouluampujaa, joka tappoi neljä ihmistä aamupäivällä Toulousessa maan lounaisosassa.
Saman miehen epäillään olleen asialla myös viime viikolla, kun kolme sotilasta sai surmansa kahdessa erillisessä ampumavälikohtauksessa samalla seudulla.

Tekojen taustalla epäillään olevan rasistinen motiivi.

Tappaja saapui Ozarah Hatorahin juutalaiskoulun luo moottoripyörällä aamukahdeksan aikoihin ja alkoi välittömästi tulittaa ympärilleen. Hän pakeni paikalta skootterilla.

Ampuja tappoi opettajan, tämän kaksi poikaa ja yhden muun oppilaan.

Viides uhri, 17-vuotias poika, on sairaalassa kriittisessä tilassa.

- Hän ampui kaikkea näkemäänsä: niin lapsia kuin aikuisiakin, kertoi syyttäjä Michel Valet.

Ampuja iski kello 8.10 juuri kun yksityisen juutalaisen Ozar Hatorah -koulun oppitunnit olivat alkamassa. Pihamaalla oli vielä tuolloin paljon väkeä, kun vanhemmat toivat lapsiaan kouluun.

Ranskalaismedian mukaan ampuja olisi myös jahdannut lapsia sisälle kouluun ja haavoittanut mm. 17-vuotiasta poikaa ennen pekenemistaan mustalla skootterilla.

Tapahtumapaikka sijaitsee Jolimontissa Toulousen lähistöllä Lounais-Ranskassa.

Ampuja käytti ensin pienikaliiperisempaa asetta, mutta se ilmeisesti jumittui, minkä jälkeen hän alkoi tulittaa järeällä .45-kaliiperisella aseella ennen kuin pakeni paikalta.

AFP:n oikeuslähteistä saamien tietojen mukaan ase oli sama kuin se, jota käytettiin viime viikolla kahdessa erillisessä ampumavälikohtauksessa. Niissä tapettiin yhteensä kolme sotilasta, jotka kaikki olivat taustaltaan pohjoisafrikkalaisia.

Viranomaiset tutkivat kaikkia tapauksia yhdessä.

Turvatoimena sotilaita on kielletty liikkumasta tukikohdan ulkopuolella univormussa.

Maanantain koulusurmien jälkeen Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy lähti välittömästi Pariisista kohti Toulousea ja hän vierailee tapahtumapaikalla myöhemmin.

Ranskan sisäministeri Claude Gueant tiukensi välittömästi hyökkäyksen jälkeen kaikkien Ranskan juutalaiskoulujen vartiointia. Israelin ulkoministeriö kertoi maan olevan syvästi järkyttynyt hyökkäyksestä.

- Olemme järkyttyneitä, mutta luotamme siihen, että Ranskan viranomaiset tutkivat tämän tragedian täysin ja tuovat murhaajat oikeuden eteen, ulkoministeriön edustaja Yigal Palmor sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt