Norjalainen lentokone katosi Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norjalainen lentokone katosi Ruotsissa

Koneeseen saatiin viimeinen yhteys iltapäivällä neljän aikaan.

Tällainen on kadonnut kone.

15.3.2012 18:55 | Päivitetty 15.3.2012 21:59

Ruotsin Kebnekaisen tunturialueelta on mahdollisesti lähetetty hätäsignaaleja, kertoo uutistoimisto TT. Herkules-kone katosi tutkasta noin 80 kilometrin päässä Kiirunan kaupungista, ruotsalainen Aftonbladet-lehti kertoo.

- Me uskomme sen tehneen hätälaskun tai haaksirikkoutuneen, pelastustöitä johtava komentaja Jonas Sundin kertoi epäilyksistä.

Signaalit kuullut pelastushelikopteri on lähtenyt tutkimaan lähetyspaikkaa.

Lisäksi norjalainen hävittäjä on tehnyt alueelta lämpökamerahavaintoja. Tiedossa ei kuitenkaan ole, mikä havainnot on aiheuttanut.

- Kukaan ei tiedä missä kone on. Meillä on korkean tason hälytys päällä, Roger Selblom Kiirunan pelastuslaitokselta kertoi muutama tunti koneen katoamisen jälkeen.

Aftonbladetin tietojen mukaan koneessa on viisi miehistön jäsentä. VerdensGang -lehden mukaan kaikki kyydissä olleet olivat norjalaisia.

Katosi yllättäen

Kuljetuskone nousi ilmaan tuntia ennen katoamistaan Norjan Evenesistä. Koneesta tehtiin viimeinen havainto kello 14.56 Ruotsin aikaa. Silloin kone oli Kebnekaisen yläpuolella.

- Koneella ei ollut mitään ongelmia ja se suuntasi Kiirunaan. Koneesta ei lähetetty yhtään hätäsanomaa, pelastustöitä johtava komentaja Jonas Sundin kertoo.

Ruotsista, Norjasta Tanskasta hälytetyt helikopterit ja lentokoneet etsivät konetta alueella. Huono sää vaikeuttaa etsintöjä. Alue on laaja ja harvaan asuttua.

Kadonnut kone oli mukana kansainvälisessä Cold Response -sotaharjoituksessa. Siihen osallistuu yli 16000 sotilasta 14 maasta. Myös Suomi on mukana. Harjoitus tapahtuu pääasiassa Norjan alueella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?