Maailman suurin koiranäyttely: Nämä rodut olivat liian sairaita jatkamaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Kiinanpalatsikoira ja englanninbulldoggi eivät läpäisseet eläinlääkärin terveystarkastusta.
Rodut eivät lainkaan kilpailleet Best in show -
tittelistä maailman suurimmaksi mainostetussa Crufts - koirannäyttelyssä Iso-Britanniassa torstaina.

Tämä johtui siitä, että jo aikaisemmin rotujensa parhaiksi valitut koirat eivät läpäisseet eläinlääkärin tarkastusta.

Best in - kilpailu jäi väliin kiinanpalatsikoira Palacegarden Biancalta ja englanninbulldoggi Mellowmood One In A Millionilta.

Iso-Britannian virallinen kennelliitto The Kennel Club on ottanut käyttöön ulkopuolisen eläinkirurgin tekemät tarkastukset eräille roduille vuodesta 2012 lähtien.

Kennelliitto on listannut 15 ”korkean profiilin” rotua, jotka ovat erityisen tarkkailun alla terveydentilansa takia. Kiinanpalatsikoira ja englanninbulldoggi kuuluvat näihin rotuihin.

Ennen kuin rotujen edustajat pääsevät jatkamaan Best in - kilpailuun, eläinlääkärin täytyy todeta, ettei niillä ole näkyviä terveysongelmia, jotka vaikuttaisivat niiden hyvinvointiin.

Koirien parhaaksi


Vaatimus kehitettiin suojelemaan rotujen terveyttä ja koiraurheilun tervehenkisyyttä.

- Käytäntö varmistaa, etteivät liioiteltujen piirteiden koirat voita palkintoja. Nyt ulkopuolinen eläinkirurgi päätti, etteivät kiinanpalatsikoira ja englanninbulldoggi päässeet läpi tarkastuksesta, sanoo The Kennel Clubin sihteeri Caroline Kisko.

Crufts – näyttelyyn osallistuu vuosittain 20 000 koiraa. Näyttely on vaikutusvaltainen tapahtuma joka osaltaan viitoittaa rodunjalostusta. BBC:n taannoinen kohudokumentti koirarotujen ongelmista kritisoi myös Cruftsia.

Suomessa Kennelliitto luettelee ulkomuototuomarien ohjeissa esimerkkirotuja, joilla esiintyy liioitelluista piirteistä johtuvia ongelmia. Ohjeissa kiinnitetään huomiota muun muassa vaivattomaan liikkumiseen, hengittämiseen ja ihon kuntoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt