Zhirinovski loukkasi Venäjän pyhintä: nimitteli Pugatshovaa prostituoiduksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Zhirinovski loukkasi Venäjän pyhintä: nimitteli Pugatshovaa prostituoiduksi

Rääväsuisesta kielenkäytöstään tunnettu Vladimir Zhirinovski saattoi tehdä elämänsä virheen, kun hän halveerasi koko Venäjän primadonnaa Alla Pugatshovaa kasvotusten television vaaliväittelyssä.

29.2.2012 11:22

Pugatshova oli tv-studiossa yleisön joukossa tukemassa presidentiksi pyrkivää Mihail Prohorovia, jonka oli määrä väitellä Zhirinovskin kanssa.

Lopputuloksena oli kuitenkin, että Zhirinovski ryhtyi väittelemään Prohorovin luottohenkilöksi ryhtyneen Pugatshovan kanssa sen jälkeen, kun tämä oli esittänyt hänelle kysymyksen.

Laulajaa kiinnosti nimenomaan Zhirinovskin tunnetusti brutaali käytös ja hän kyselikin, jatkaisiko Zhirinovski samaa mautonta linjaansa myös mahdollisena Kremlin isäntänä.

Tästä Zhirinovski pillastui ja alkoi huutaa Pugatshovalle solvauksia ja komensi tätä olemaan hiljaa. Pugatshova puolestaan nimitteli Zhinovskia klovniksi ja epäili tämän henkistä terveyttä.

Kun keskinäisestä nokittelusta ei ollut tulla loppua, juontaja huomautti Pugatshovalle ensiksi, että nyt on Zhirinovskin vuoro puhua ohjelman sääntöjen mukaan.

- Hän ei ymmärrä lakeja. Hänellä itsellään on vain yksi laki: vaihtaa miestä joka viides minuutti, Zhirinovski sivalsi Pugatshovaa kohtaan.

- Te artistit olette kuin vihoviimeisiä prostituoituja, rahasta käytte makaamaan kenen tahansa johtajan alle. Menitte Brezhnevin alle, Gorbatshovin alle, Jeltsinin alle, Putinin alle. Huomenna minä menen Kremliin ja te käytte makaamaan, mutta minä syljen teidän päällenne ja pyyhin teihin jalkani. Hävetkää, Zhirinovski huusi Pugatshovalle.

Tässä vaiheessa juontajakin jo kauhistui ja huomautti Zhirinovskille, että tämä on parhaillaan "hautaamassa itseään" poliitikkona.

Alla Pugatshova on Venäjän estraditaiteen legendaarinen hahmo, johon monet venäläiset suhtautuvat hieman samanlaisella hartaudella kuin koko äiti-Venäjään - niinpä Pugatshovan loukkaaminen alatyylisellä tavalla on teko, jota moni ei varmasti anna anteeksi.

Seuraavaksi peliin puuttui miljardööri Prohorov, joka oli seurannut väittelyä siihen asti hiljaa.

- Tuo ei ole soveliasta käytöstä sen paremmin presidenttiehdokkaalta kuin mieheltäkään. Vladimir Volfovitsh, minä häpeän teidän puolestanne, Prohorov sanoi.

Keskustelu herätti heti voimakkaita tunteita myös Venäjän sosiaalisessa mediassa.

- Kuinka Zhirinovski loukkasikaan Pugatshovaa. Tuolla hän menetti monta ääntä, kirjoitti nimimerkki isais2705.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?