Jengi hakkasi suomalaisteinin Dublinissa - ehdollinen tuomio - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Jengi hakkasi suomalaisteinin Dublinissa - ehdollinen tuomio

16-vuotias pahoinpitelijä selvisi ehdollisella vankeustuomiolla suomalaisen nuoren hakkaamisesta Dublinissa heinäkuussa 2010.

Arkistokuva Dublinista.

3.2.2012 11:47

Myös suomalaisuhri oli 16-vuotias nuori mies. Hän yritti puolustaa tyttöystäväänsä, jonka kimppuun paikallinen nuorisojengi hyökkäsi.

Tuomarin mukaan pahoinpitelijä olisi saanut ehdottoman tuomion, jos hän olisi ollut täysi-ikäinen. Tapaus käsiteltiin nuoriso-oikeudessa.

Pahoinpitely sattui heinäkuussa 2010. Suomalainen 16-vuotias mies istuskeli penkillä kävelykadulla Dublinin keskustassa tyttöystävänsä kanssa, kun nuorisojoukko tuli kysymään tytöltä tupakkaa.

Tämä kieltäytyi antamasta, jolloin nuoret hyökkäsivät tytön kimppuunsa. Suomalaisteini yritti puolustaa tyttöä, jolloin häntä puolestaan lyötiin ja potkaistiin kerran kasvoihin. Nuori sai haavan, johon jouduttiin ompelemaan tikkejä.

Tapaus tallentui valvontakameran nauhalle.

Hakkaaja oli tapahtumahetkellä juovuksissa ja ottanut huumeita. Hän tunnusti syyllisyytensä, mutta vetosi oikeudessa muistamattomuuteen.

16-vuotiaalla hyökkääjällä oli rikosrekisterissä jo aiemmin 23 tuomiota. Hänet on asetettu ehdonalaisvalvontaan. Tuomarin mukaan hän joutuu vankilaan, jos hän syyllistyy rikkeisiin seuraavan vuoden aikana.

Tapauksesta kertoi Irish Examiner -lehti. Sen mukaan suomalaisteini oli Dublinissa turistina.

Tapauksesta on epäiltynä myös kolme muuta nuorta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?