Putin säästää vaalimainoksissa - varoo ärsyttämästä kansaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin säästää vaalimainoksissa - varoo ärsyttämästä kansaa

Venäjän presidentiksi pyrkivä Vladimir Putin aikoo satsata aiempaa vähemmän vaalimainontaan, sillä yllättäen juuri sen uskotaan nostavan Putinin kannatusta.

17.1.2012 13:17

RBK daily -lehden mukaan taustalla on halu olla piinaamatta äänestäjiä Putinin vaalimainoksilla.

- Kansaa ei haluta ärsyttää pääministerin ylenmääräisellä näkyvyydellä, lehti päättelee.

Saman asian tunnustaa myös yksi Yhtenäisen Venäjän nimettömänä esiintyvä edustaja Moskovskie Novosti -lehdelle. Hänen mukaansa ihmiset ajattelevat helposti, että Putin voisi käyttää vaalimainontaan menevän rahan mieluummin vaikka alueiden elinolojen parantamiseen.

- Mainokset ärsyttävät ihmisiä alueilla. Entä millaisia kuvia voisimme ripustaa? Putin ja paikallinen kuvernööri yhdessä? Ihmiset sanovat siinä tilanteessa, että "noillakin rahoilla olisi voinut jälleen yhden kukkaistutuksen hajottaa".

Virallisena selityksenä vaalimainonnan vähentämiseen mainitaan se, että mainokset sinänsä ovat hyvin tehottomia, koska "Putin tunnetaan muutenkin".

Putin saa myös koko ajan liki rajattoman positiivisen näkyvyyden valtiollisilla tv-kanavilla, jotka uutisoivat hänen pienimmätkin liikahduksensa.

Putin ei aio myöskään osallistua lainkaan maaliskuun 4. päivän vaaleja edeltäviin vaaliväittelyihin. Näin hän nostaa itsensä vaaliväittelyiden yläpuolelle ja ilmoittaa käyttävänsä mieluummin senkin ajan maan asioiden hoitamiseen.

Putinin puolesta vaalityötä tekevät pääasiassa niin sanotut "luottohenkilöt", jotka hajaantuvat eri puolille Venäjää.

Internetiäkin aiotaan käyttää vaalikampanjassa, mutta mihinkään päärooliin se ei nouse.

- Putinin täytyy aktivoida perinteinen kannattajakuntansa, ja heidän kohdallaan internet ei voi olla pääasiallinen agitaation väline, Putinin vaalikampanjaa koordinoiva Vladmir Burmatov kuvaili Moskovskie Novosti -lehdelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?