Kremlin eteen ilmestyi jättilakana: Putin, väisty! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kremlin eteen ilmestyi jättilakana: Putin, väisty!

Venäjän opposition edustajat onnistuivat hämmentämään vallanpitäjiä keskiviikkoaamuna ripustamalla Kremliä vastapäätä kirkkaankeltaisen jättilakanan, jossa vaadittiin Vladimir Putinin eroa.

Protestoijien jättilakana kehotti Putinia eroamaan.

1.2.2012 13:13

Tempauksen takana oli Solidaarisuus-liike, jonka aktivisti Ilja Jashin kertoi protestin kulusta omassa blogissaan.

- Nousimme paloportaita pitkin, ripustimme bannerin ja palelimme karseasti. Mutta selvisimme siitä 15 minuutissa, Jashin kuvaili.

Keltainen lakana oli kooltaan peräti 140 neliömetriä. Putinin tyyliteltyjen kasvojen päälle oli piirretty ruksi ja teksti julisti: “Putin, väisty!”

Jashinin mielestä oli loogista ripustaa Putinin eroa vaativa lakana nimenomaan Kremlin edustalla olevan talon katolle eikä Moskovan Valkoista taloa vastapäätä, vaikka Putin istuukin vielä tällä hetkellä siellä pääministerin roolissaan.

- Kaikki ymmärtävät, ettei Medvedev ole presidentti, vaan bloggaaja. Putin on yhä Kremlin hallitsija aivan kuin on ollutkin, Jashin kirjoitti.

Bloggaajaksi hän nimitti Dmitri Medvedeviä siksi, että Venäjän presidentti on tunnettu internet-harrastuksestaan ja omista sosiaalisen median sivuistaan.

Jashin kertoi uutistoimisto Interfaxille, että oppositio halusi tempauksellaan muistuttaa ihmisiä myös tulevan lauantain uudesta suurmielenosoituksesta. Moskovassa 4. helmikuuta pidettävä mielenosoitus kulkee nimellä ”Rehellisten vaalien puolesta”.

Lenta-uutissivuston mukaan poliisit poistivat Putin-lakanan reilun tunnin kuluttua sen ripustamisesta.

Toistaiseksi on epäselvää, joutuvatko tempauksen tekijät rangaistaviksi. Halutessaan poliisi löytää heidät helposti, sillä Jashin kertoi omassa blogissaan auliisti kaikkien protestin toteuttamiseen osallistuneiden nimet.

Jättilakana oli viritetty aivan Kremliä (etualalla) vastapäätä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?