Kim Dotcomilla 35 luottokorttia - näin Mega-miljonääri eli

Julkaistu:

Uusiseelantilainen tuomioistuin päättää tiedostonjakosivusto Megauploadin perustajan Kim Dotcomin kohtalosta keskiviikkona. Kansainväliset lehdet kertovat sillä välin yhä uskomattomampia yksityiskohtia miljonäärin elämästä.
Poliisi pidätti 38-vuotiaan Dotcomin - aikaisemmalta nimeltään Kim Schmitzin - ja kolme muuta miestä hulppeasta kartanosta Aucklandin lähellä perjantaina. Dotcomin äiti on suomalainen, ja hänellä on Saksan ja Suomen kaksoiskansalaisuus.

Dotcom on anonut tuomarilta vapautusta takuita vastaan. Yhdysvallat puolestaan vaatii hänen luovutustaan oikeudenkäyntiä varten. Maanantaina istunut tuomioistuin ilmoitti ottavansa kantaa asiaan keskiviikkona ja passitti Dotcomin selliin siihen saakka.

Tässä eri tiedotusvälineistä koottuja tietoja Dotcomin bisneksistä ja hulppeasta elämäntyylistä.

Luottokortit ja käteinen: Yhdysvaltoja edustavan juristin mukaan Dotcomilla on 35 luottokorttia ja useita salanimiä. Kartanosta löytyi myös useita miljoonia dollareita käteistä rahaa.

Autot: Dotcom-kartanosta takavarikoitiin 18 autoa, joista kallein on Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe. Poliisin talliin siirrettiin myös vaaleanpunainen, vuoden 1959 mallia oleva Cadillac-avoauto ja 16 Mercedes Benz -merkkistä henkilöautoa. Ajoneuvojen arvo on yhteensä vajaat 4 miljoonaa euroa.

Ralliharrastus: Dotcom on ottanut osaa Gumball 3000 -ralliin, joka ajatetaan tavallisilla teillä eri maissa, ja ralli rallilta vaihtelevilla reiteillä. RTL-televisioyhtiön dokumentissa hänet kuvattiin vuoden 2001 rallissa Venäjällä, kertoi uutistoimisto Reuters. 480-hevosvoimaisen Mercedes-sedanin vauhti ylitti 240 kilometriä tunnissa.

Saman rallin Suomen-osuudessa hänet nähtiin nauramassa vastustajalle, jonka poliisi oli juuri pysäyttänyt tien varteen.

- Kilpailijamme on poissa pelistä, Dotcom irvisteli Reutersin mukaan.

Kartano: asuinpinta-alaa 2300 neliömetriä, tontti 22 hehtaaria. Arvo vajaat 20 miljoonaa euroa. Turvamiehiä, kolme porttia, kameravalvonta.

Pääkonttori: Megaupload on vuokrannut toimitilat hongkongilaisesta huippuhotellista. Time-lehden mukaan huoneiston vuokrakustannukset ovat noin 9250 euroa vuorokaudessa.

Yhdysvaltain oikeusviranomaiset epäilevät Dotcomin aiheuttaneen 385 miljoonan euron vahingot tekijänoikeuksien haltijoille Megauploadiin laittomasti ladatun aineiston avulla. Sivusto on nyt suljettu.

Jos Dotcom karkotetaan ja tuomitaan Yhdysvalloissa, häntä uhkaa jopa 55 vuoden vankeusrangaistus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt