Italian laivaturma: Kapteenia epäillään useista henkirikoksista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Italian laivaturma: Kapteenia epäillään useista henkirikoksista

Italian toissapäiväisen laivaturman kapteenia epäillään useista henkirikoksista, uutisoi paikallinen media.

15.1.2012 8:59 | Päivitetty 15.1.2012 11:16

Italiassa karille ajaneen risteilyaluksen kapteeni jätti laivansa hyvissä ajoin ennen kuin matkustajat oli evakuoitu, kertoo italialaissyyttäjä.

Syyttäjän mukaan laiva ei ollut turmahetkellä oikeassa kurssissa. Kapteeni oli onnettomuuden tapahtuessa komentosillalla, joten hän oli aluksesta vastuussa.

Kapteenia epäillään useista henkirikoksista. Hänet pidätettiin eilen. Myös aluksen yliperämies on pidätetty.

Myös muiden kuin kapteenin ja hänen kakkosmiehensä syyllisyyttä turmaan tutkitaan, kertoi syyttäjä Francesco Verusio SkyTG24-kanavan haastattelussa.

Verusiolta kysyttiin myös, oliko miehistö huonosti valmistautunut onnettomuuteen. Hänen mukaansa vika oli kuitenkin pikemminkin aluksen johdossa.

Costa Concordia -aluksen haverissa on kuollut vahvistetusti kolme ihmistä, mutta kymmeniä on yhä kateissa. Loukkaantuneita on yli 40 ja ainakin kaksi heistä on saanut vakavia vammoja.

Syyttäjän mukaan alus lähestyi Giglion saarta ennen turmaa "erittäin kömpelösti". Törmättyään hiekkasärkkään tai kiveen alus hörppäsi suuren määrän vettä vain muutamassa minuutissa ja kallistui kumoon.

Sukeltajat ovat löytäneet aluksen niin sanotun mustan laatikon, josta pitäisi löytyä tiedot laivan tarkasta reitistä sekä nauhoituksia miehistön keskusteluista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?