Epäily kyberjuonesta - Yhdysvallat karkottaa Venezuelan pääkonsulin

Julkaistu:

Yhdysvallat on julistanut Venezuelan Miamin pääkonsulin epätoivotuksi henkilöksi ja käskenyt hänen poistua maasta tiistaihin mennessä.

Diplomaatti Livia Acosta Nogueran on väitetty käyneen keskusteluja Yhdysvaltoja vastaan suunniteltavista kyberhyökkäyksistä, kun hän työskenteli Venezuelan Mexicon lähetystössä vuonna 2008.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö ei kommentoinut karkotuksen syitä, mutta FBI:n tiedetään tutkineen kommentteja, kertoo BBC.

Neljä Yhdysvaltojen kongressin jäsentä oli lähettänyt joulukuussa kirjeen ulkoministeri Hillary Clintonille epäilyksistään Nogueraa kohtaan.

Kirjeen mukaan viime kuussa espanjankielisellä Univision-kanavalla esitetyssä dokumentissa kerrtottiin naisen keskustelleen iranilaisten ja kuubalaisten diplomaattien kanssa hyökkäämisestä Amerikan hallinnon tietojärjestelmiin.

Kongressiedustajat pyysivät tuolloin tutkimaan väitteet ja karkottamaan naisen, jos ne pitäisivät paikkansa.

Venezuelan presidentti Hugo Chavez ei maininnut karkotusta viikottaisessa puheessaan, mutta hän syytti Yhdysvaltojen ”keksivän” salajuonia, joissa Iran, Kuuba, Nicaragua ja Venezuela suunnittelisivat hyökkäystä maahan.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad saapui sunnuntaina vierailulle Venezuelaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt