Kohuväite: Richard Nixonilla oli homosuhde - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kohuväite: Richard Nixonilla oli homosuhde

Tuore elämäkerta väittää, että Yhdysvaltain presidentillä Richard Nixonilla olisi ollut homoseksuaalinen suhde kuubalaisamerikkalaiseen liikemieheen.

Onnellinen ydinperhe: Richard ja Pat Nixon saivat kaksi tytärtä, Trician ja Julien.

27.12.2011 12:41 | Päivitetty 27.12.2011 12:10

Toimittaja Don Fulsomin ensi kuussa julkaistava elämäkerta Nixon's Darkest Secrets (suom. Nixonin synkimmät salaisuudet) kertoo 1970-luvulla eroamaan joutuneen presidentin pimeistä puolista. Daily Mail kertoo kirjasta verkkosivuillaan.

Teos kertaa suurelta osin jo aiemmin tiedossa olleita paljastuksia muun muassa Nixonin alkoholiongelmista ja pitkäaikaisista suhteista järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Uutta kirjassa ovat Fulsomin keräämät todistajanlausunnot Nixonin ja hänen parhaaksi ystäväkseen kuvatun Charles "Bebe" Rebozon suhteen homoseksuaalisesta luonteesta.

Kirjassa kuvataan kolme erillistä tapausta, joissa Nixon ja Rebozo ovat pitäneet toisiaan kädestä - osittain julkisesti, kerran jopa päivällispöydän alla.  Miehet harrastivat myös leikkimielistä hyväilyä ja erikoisia uima-allasleikkejä, kirjassa kerrotaan.

Miamin kuubalaisyhteisöön kuulunut Rebozo ei ollut mikään puhdas pulmunen. Häntä on muun muassa kuvattu mafian asiamieheksi, joka toimi linkkinä kummisetien ja Valkoisen talon välillä.

Nixonia on tähän saakka pidetty tiukkana homofoobikkona. Hän oli naimisissa Pat Nixonin kanssa, mutta aviopuolisot osoittivat vain harvoin toisilleen hellyyttä julkisuudessa.

Nixon valittiin kaksi kertaa Yhdysvaltain presidentiksi. Hän joutui eroamaan Watergate-skandaalin vuoksi vuonna 1974.

Nixon kuoli 1994, Rebozo neljä vuotta myöhemmin. Rebozo jätti kuolemansa jälkeen huomattavan omaisuuden Nixonin kirjastosäätiölle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?