Harhaluoti surmasi amish-tytön hevoskärryjen päälle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Harhaluoti surmasi amish-tytön hevoskärryjen päälle

Käsittämätön turma surmasi nuoren amish-tytön Yhdysvalloissa.

21.12.2011 9:52

Yhdysvaltain Ohiossa on sattunut käsittämätön turma, jossa harhalaukaus surmasi teini-ikäisen amish-tytön.

15-vuotias Rachel Yoder oli vanhanaikaisilla hevoskärryillään matkalla kotiin joulujuhlista viime viikolla, kun hän sai luodin päähänsä.

Tyttö ei pudonnut kärryiltä ja hevonen jatkoi matkaa. Lopulta vasta aivan kotitalon lähellä tytön ruumis mätkähti maahan. Hevonen jäi kiertelemään ympyrää.

Tytön veli löysi ruumiin ihmeteltyään hevosen käyttäytymistä.

Alunperin tytön kuoleman luultiin johtuneen putoamisesta, sillä kukaan ei havainnut luodinreikää hänen päässään. Luoti löytyi vasta ruumiinavauksessa.

Nyt tapahtumien kulku on selviämässä.

Ohiolaisen Holmesin piirkunnan sheriffi Timothy Zimmerly uskoo, että Yoderiin osui noin kahden kilometrin päästä ammuttu vahinkolaukaus.

Paikallinen mies oli puhdistamassa kivääriään torstai-iltana, kun ase laukesi yllättäen ilmaan. Luoti lensi osittain kaaressa ja osui suoraan Rachel Yoderia päähän.

Mies ilmoittautui itse poliisille. Yoderin kotimatkalta löytyneet verijäljet tukevat tarinaa, eli tyttö on saanut osuman lähellä miehen kotia.

Lopullisesti asia selviää luodin ballistisissa tutkimuksissa.

Tapauksessa ei epäillä rikosta.

Amishit ovat Yhdysvaltain Pennsylvaniaan, Ohioon ja Indianaan levittäytynyt kristitty ryhmä, joka elää ilman nykyaikaisen elämän mukavuuksia ja esimerkiksi sähkölaitteita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?