Ulkomaat

Kuka on tämä pohjoiskorealainen suomalaiskirjailija?

Julkaistu: , Päivitetty:

Pohjoiskorealaisessa kirjakaupassa IS:n toimittajan käsiin osui omituinen teos, jonka kirjoittaja on pesunkestävä suomalainen.
Kirjoittaja on ainakin ollut mitä ilmeisimmin korkeassa asemassa Pjongjangin puolue-eliitissä. Mutta kuka tämä salaperäinen tekijä oikein on?

Kuvan sinikantisen kirjan Kim Jong Il - The Genuine People's leader (suomeksi suurin piirtein Kim Jong Il - nerokas kansanjohtaja) on kirjoittanut L. Tapani Keskinen. Kirjassa kirjailijan asemaksi mainitaan Kansainvälisen Juche-instituutin hallituksen puheenjohtaja. Juuri muuta tietoa Keskisestä ei löydy.

Paksuhkon vihkosen kokoisessa teoksessa ylistetään estoitta kuluneella viikolla kuollutta, vuodesta 1994 Pohjois-Koreaa rautaisella otteella hallinnutta Kim keskimmäistä.

Vaikka IS:n haltuun päätynyt Keskisen kirja on puhdasta englantia, löytyy aitoa Kim-kirjallisuutta luonnollisesti myös suomeksi. Kuvan Kim Il Sungin vallankumouksellisen toiminnan historia on painettu vuonna 1972. Kirjassa kuvaillaan mm. Kimin säveltämiä oopperoita sekä muita ikuisen presidentin epätavallisen lahjakkuuden tuotoksia. Kirja on painettu Tampereella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Päivitys klo 16.45 (IS oli aiemmin kysynyt lukijoiltaan, tietääkö kukaan L. Tapani Keskisen taustaa):

Koreakirjailijasta löytyy lyhyehko artikkeli Helsingin Sanomista 23.2.1986, otsikolla "Ymmärrystä Pohjois-Korealle":

"Pohjoiskorealainen kustantamo on lähettänyt maailmalle kirjasen, joka kertoo maan johtajan Kim Il Sungin pojasta Kim Jong Ilistä. Englanninkielisen teoksen nimi on "Kim Jong Il The Genuine People's Leader" eli Aito kansanjohtaja. Sen sanoma on, että nuori Kim ei ole noussut maansa kakkosmieheksi syntyperänsä, vaan jalojen hyveidensä, neroutensa ja suuren kansansuosionsa ansiosta. Kirjan nimiölehden mukaan sen on kirjoittanut "Suomen sosialistisen puolueen varapuheenjohtaja" L. Tapani Keskinen. Hän kertoi keskiviikkona, että kirja on tilaustyö, minkä vuoksi sisällössä on "henkilöpalvontaan viittaavaa" sävyä.

Edelleen HS kirjoitti:

"Mitään sosialistista puoluetta ei kuitenkaan ole olemassakaan, ja Keskisen nimeen liitetty titteli on hänen itsensä mukaan "täyttä puppua". Hän kertoo protestoineensa tittelin väärentämistä Pohjois-Korean suurlähetystölle. Keskinen toimi aikoinaan Sdp:stä irroneessa Tpsl:ssä ja oli vuoteen 1975 asti Tpsl:n seuraajan Sosialistisen työväenpuolueen puoluetoimikunnassa.

Ota kantaa

Uskotko, että Suomen valtakunnanpolitiikassa vaikuttaa yhä Pohjois-Korean sympatisoijia?

Uskon 46% En usko 54%
Ääniä yhteensä 1362

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt