Tiesitkö nämä 10 asiaa Pohjois-Korean uudesta Kimistä? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tiesitkö nämä 10 asiaa Pohjois-Korean uudesta Kimistä?

Pohjois-Korean vallanperijä Kim Jong-un on mystinen hahmo. Vuonna 2010 julkisuuteen tulleesta miehestä liikkuu hyvin vähän julkista tietoa.

19.12.2011 11:31

1. Jong-unin uskotaan syntyneen vuonna 1984. Hänen äitinsä uskotaan olevan japanilaissyntyinen tanssija Ko Jong-hui.

2. Kim Jong-un on mahdollisesti opiskellut Sveitsissä. Hänen kerrotaan puhuvan englantia ja saksaa, mahdollisesti myös ranskaa.

3. Kim on neljän tähden kenraali.

4. Kim Jong-unin ulkonäköä on viime aikoina verrattu yhä enemmän Pohjois-Korean perustajaan, hänen isoisäänsä Kim Il-sungiin.

5. Kim Jong-un sai isältään suosikkiaseman sen jälkeen, kun Kim Jong-ilin vanhin poika Kim Jong-nam aiheutti diplomaattisen skandaalin vuonna 2001. Hän yritti väärennetyllä passilla Japaniin päästäkseen paikalliseen Disney-puistoon.

6. Opiskelukaverit ovat kertoneet Pohjois-Korean uuden johtajan olevan suuri James Bondien ja Jean-Claude van Dammen toimintaelokuvien ystävä.

7. Hän on suuri koripallofani. Suosikkipelaaja on Michael Jordan.

8. Kim Jong-un käytti Sveitsissä salanimeä Pak Un. Hän kertoi kuitenkin ystävilleen olevansa Pohjois-Korean johtajan poika.

9. On hieman epäselvää, oliko Sveitsissä itsensä Kim Jong-uniksi itsensä esitellyt 16-vuotias poika todella Kim Jong-un. Ystävät kuvailevat häntä mukavaksi, normaaliksi kaveriksi.

10. Kim Jong-il on sanonut Kim Jong-unista, että ”poika muistuttaa häntä.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?