Espanja houkuttelee Itä-Euroopan seniorituristeja tukiaisilla

Julkaistu:

Espanjan aurinkorantojen lämpö on pitkään ollut vain kaukainen haave useille Itä-Euroopan maiden ikäihmisille.

Nyt myös heille on tarjolla toteuttamiskelpoisia matkapaketteja – kiitos Espanjan tukiaisten.

- Ilman Madridin hallituksen avustusta (130 euroa henkilöltä) ja lasteni tukea minulla ei olisi varaa tällaiseen lomaan, 67-vuotias Tarsylia Juszkiewicz kertoi palattuaan kotiinsa Varsovaan Malagan charter-lennolta.

Takana on kahdeksan päivää kolmen ystävän kanssa Etelä-Espanjan aurinkorannikolla, neljän tähden hotellissa. 80-vuotias ystävätär Irmina vitsailee, kuinka luut ovat lämmenneet Espanjan auringon alla.

- En ole koskaan ollut vastaavalla luksuslomalla, Juszkiewicz kertoo ja toteaa, ettei hänen niukalla kuukausieläkkeellä olisi koskaan varaa moiseen ylellisyyteen.

Puolassa valtiollinen eläke liikkuu 400 euron kintailla, mikä on lannistanut monen haaveita aurinkomatkoista.

"Kaikki voittavat"


Vuonna 2009 käynnistetty tukiohjelma "Europe Senior Tourism" (EST) luotiin yli 55-vuotiaille asukkaille lähinnä uudempiin Itä-Euroopan EU-maihin, kuten Puolaan, Slovakiaan, Unkariin, Bulgariaan ja Romaniaan.

Rikkaammat Pohjoismaiden, Britannian ja Saksan seniorit jäävät siis edusta paitsi.

- Espanjan hallitus tähyää uusille markkinoille, varsinkin maihin, joiden vanhukset harvemmin päätyvät vierailemaan Espanjassa, EST:n projektityöntekijä Edyta Romanowska kertoo.

Hänen mukaansa Itä-Euroopan markkinoilla on valoisa tulevaisuus ja valtava potentiaali. Romanowskan mielestä kyseessä on tilanne, jossa kaikki voittavat.

- Myös Espanja todella hyötyy. Jokainen seniorimatkaajaan sijoitettu euro poikii Espanjalle epäsuorasti 1,3 euroa tai enemmän. Tavoitteena on saada hotelli-sektorille lisää bisnestä sesonkien ulkopuolella ja luoda työpaikkoja, Romanowska summaa.

Mahdollisimman suuren turistimäärän houkuttelemiseksi 130 euron matkatukea ei rajata pelkästään senioreihin. 63-vuotias Anna Walicka saattoi pyytää matkaan myös 40-vuotiaan tyttärensä.

- Tyttäreni sai myös tukea Espanjan hallitukselta, eläkeläisrouva kertoi Varsovan lentokentällä.

- On vain harmi, että Espanjan hallitus tukee lomaa vain viikoksi. Olisimme hyvin mielellään jääneet pidemmäksikin aikaa.

 


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt