Suomen Moskovan-suurlähetystö: Kannattaa harkita tekemisiään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomen suurlähetystö: Kannattaa harkita tekemisiään

Suomen Moskovan-suurlähetystössä seurataan kaupungissa tänään järjestettäviä valtavia mielenosoituksia tarkkaavaisina.

10.12.2011 14:25

Suurlähetystö toistaa eilen Facebookiin laittamansa neuvon, että mahdolliset uhkaavat tilanteet kannattaa ottaa huomioon kaupungilla liikkuessaan.

– Suomalaisten kannattaa harkita tekemisiään, kun on paljon väkeä liikkeellä, Suomen Moskovan-suurlähetystön lehdistöneuvos Vesa Kekäle sanoo.

Kekäleen mukaan tunnelma on tähän asti ollut rauhallinen, mutta esimerkiksi liikkuminen on keskustassa hyvin hankalaa, ja se kannattaa ottaa huomioon.

– Kaikki on tähän asti sujunut rauhallisesti, mutta kun mielenosoitus on näin suuri, se kannattaa ottaa huomioon suunnitellessaan kulkureittejään. Liikkuminen keskustassa on hankalaa ja autolla vielä vaikeampaa, Kekäle sanoo.

Rauhallisuudesta on Kekäleen mukaan kiittäminen myös poliisia, joka on pidättäytynyt toiminnasta kansanjoukkoja vastaan.

– Poliisi on hyvin kohtelias ja jopa ystävällisesti pyrkii ohjailemaan mielenosoittajia. Myös mielenosoituksen järjestäjät ovat tähdentäneet, että kaiken tulee sujua rauhallisesti.

Paikalla olevien suomalaisten määrää Kekäle ei osaa arvioida, mutta arvelee ainakin suomalaisviestimien kirjeenvaihtajien olevan paikalla. Myös mielenosoitusten poliittisia vaikutuksia on vielä vaikea arvioida.

– Poliittisia vaikutuksia on vielä vaikea arvioida, esimerkiksi sitä, tullaanko vaalit uusimaan. Joka tapauksessa tämä on hyvin merkittävä mielenosoitus. Ei tällaista ole ollut Moskovassa pitkään aikaan, Kekäle sanoo.

Mielenosoitukselle on annettu lupa kestää Moskovan aikaa kello 18:aan eli Suomen aikaa kello 16:een saakka. Toisaalta mielenosoitus oli sallittu 30000 ihmiselle, joka sekin on ilmeisesti jo rikkoontunut.

– On olemassa kaikki edellytykset, että mielenosoitus päättyy rauhallisesti ja ajallaan, Kekäle sanoo.

 

 

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?