Suomen suurlähetystö varoittaa: Moskovassa uhkaavia tilanteita! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomen suurlähetystö varoittaa: Moskovassa uhkaavia tilanteita!

Suomen Moskovan-suurlähetystö kehottaa kaupungissa lähiaikoina oleskelevia suomalaisia varovaisuuteen.

Kremlin ulkopuolella sijaistevaa Manezhnaya aukiota vartioitiin torstaina.

9.12.2011 13:10

Erityisesti tämä koskee opposition lauantaista suurmielenosoitusta.

"Mielenosoitusten yhteydessä voi syntyä uhkaavia tilanteita. Suurlähetystö toivoo suomalaisten ottavan tämän huomioon kaupungilla liikkuessaan", Moskovan-suurlähetystö sanoo Facebook-sivuilleen laittamassaan varoituksessa.

Moskovan kaupungin hallinto ja oppositiojohtajat ovat sopineet, että Moskovan keskustassa voidaan järjestää lauantaina 30 000 henkilön mielenosoitus Venäjän parlamenttivaalien vilppiä vastaan.

Mielenosoituksen paikaksi on osoitettu Kremliä vastapäätä sijaitseva Bolotnaja-aukio, joka sijaitsee pienellä saarikaistaleella - varsin syrjässä liikenteeltä ja metroyhteyksiltä.

Alkujaan opposition mielenosoituksen piti olla Bolshoi-teatteria vastapäätä olevalla aukiolla, mutta siellä alkoivat yllättäen putkityöt juuri pari päivää sitten. Opposition mielestä aukion aukirepimisen ja eristämisen taustalla on kuitenkin Kremlin tahallinen halu häätää mielenosoitus kauemmaksi ydinkeskustasta.

Suomen suurlähetystön mukaan poliisin ja muitten viranomaisten vahvuus on lisääntynyt Moskovassa, ja kaupungilla voi olla myös liikkumisrajoituksia.

Suurlähetystön konsulipäivystäjän numero on +7 495 787 4177.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?