Uusi protesti Venäjällä: Valkoinen nauha rintaan!

Julkaistu:

Venäjän vaaliväärennöksiä protestoivat kansalaiset ovat keksineet uuden hiljaisen tavan osoittaa mieltään: valkoisen nauhan.
Ajatuksena on, että jokainen nykyvaltaan tyytymätön voi kiinnittää rintapieleensä tai vaikkapa autoonsa valkoisen nauhan.

Näin kansalaisten protesti tulee näkyväksi ilman, että ihmisten täytyy mennä mielenosoituksiin vaarantamaan turvallisuutensa sisäministeriön erikoisjoukkojen ja poliisin kynsissä.

- Kaikki meistä eivät voi mennä mielenosoituksiin, mutta on yksi keino, joka on kaikkien ulottuvilla: valkoinen nauha. Se on meidän keinomme näyttää vallanpitäjille, että maassamme on kansa ja meidän mielipidettämme pitää kuunnella, sanotaan protestiliikkeen tueksi perustetuilla nettisivuilla.

Idean isä on internet-asiantuntija Arsen Revazov. Hän toivoo, että pian Moskovan kaduilla liikkuu miljoonia valkoisilla nauhoilla varustettuja autoja ja jalankulkijoita. Myös kotien ikkunoihin on kehotettu kiinnittämään valkoisia nauhoja.

- Tämä on hyvin pehmeä tapa näyttää ihmisille ympärillämme, mitä on tapahtumassa. Mielenosoitukseen voi tulla ehkä kymmeniätuhansia tai maksimissaan satatuhatta ihmistä, mutta valkoista nauhaa voivat kantaa miljoonat, Revezov maalaili oppositiohenkisen Dozhd-tv-kanavan haastattelussa.

Dozhd-televisio julistautui myös nauhakampanjan viralliseksi kannattajaksi. Uutistenlukijatkin olivat laittaneet valkean nauhan rintapieleensä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt