Laajin lakko vuosikymmeniin Britanniassa - Finnairin lennoissa viivästyksiä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Laajin lakko vuosikymmeniin Britanniassa - Finnairin lennoissa viivästyksiä

Arviolta kaksi miljoonaa julkisten alojen työntekijää jää keskiviikkona pois töistä Britanniassa. Hallitus pitää lakkoa "perusteiltaan kestämättömänä ja vääränä".

Korkeakoulutyöntekijöiden liiton jäsenet valmistelivat työtaistelurekvisiittaa tiistaina.­

30.11.2011 7:26 | Päivitetty 30.11.2011 8:32

Lakolla on laajoja vaikutuksia. Tuhannet koulut pysyvät kiinni, jätteet jäävät keräämättä ja sairaalat toimivat alimiehityksellä.

Lakko vaikuttaa myös muun muassa lentoliikenteeseen. Lontoon suurinta lentokenttää käyttäviä matkustajia on varoitettu jopa 12 tunnin myöhästymisistä, kun rajavartijatkin liittyvät lakkoon.

- Kun neuvottelut nyt vielä jatkuvat, kehottaisin julkisen sektorin työntekijöitä katsomaan itse tarjottuja ehtoja eikä kuuntelemaan liittojohtajiensa retoriikaa, sanoi kansliaministeri Francis Maude BBC:lle.

Myöskään työväenpuolueen varjohallitus ei hyväksy lakkoa.

- Emme tue lakkoa, koska se on osoitus epäonnistumisesta, sanoi varjo-valtiovarainministeri Rachel Reeves.

- Meidän mielestämme hallituksen pitäisi kuitenkin antaa hieman lisää matalapalkkaisille julkisten alojen työntekijäille. Heitä odottaa muuten vain palkkojen jäädytys vielä kahdeksi lisävuodeksi.

Britannian julkisen sektorin lakko ei lähtökohtaisesti vaikuta suomalaisten lentoihin, kerrotaan Finnairin viestinnästä.

Finnairin on tarkoitus lentää tänään kaikki neljä edestakaista lentoaan Lontooseen. Viivästyksiä aikatauluihin on kuitenkin odotettavissa.

Finnair on jo aiemmin ottanut yhteyttä matkustajiin, jotka ovat varanneet lennon Lontooseen täksi päiväksi. Heille on tarjottu mahdollisuutta siirtää matka muulle päivälle, ja moni on myös näin tehnyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?