Air Francen koneesta puuttui 30 niittiä - sai silti lentää

Julkaistu:

Kiinassa huoltotarkastettu Air France -lentoyhtiön Airbus A340 -matkustajakone päästettiin matkustajaliikenteeseen, vaikka siitä puuttui noin 30 kiinnikettä. Asiasta kertoo Le Monde -lehti.
Kiinnikkeet puuttuivat suojapaneelista, joka peittää koneen siiven ja rungon yhtymäkohdan. Paneelin tehtävänä on parantaa aerodynamiikkaa.

Yhdysvaltain viranomaiset asettivat Airbusin korjauksen ajaksi lentokieltoon Bostonissa marraskuun puolivälissä, Le Monde kertoo.

Uutistoimisto AFP:n haltuunsa saamaan Air Francen sisäisen muistion mukaan 30 kiinnikettä on kolmasosa rakenteen normaalista määrästä.

Airbus oli rutiinihuollossa Taeco-Taikoo Aircraft Engineering -yhtiössä Kiinassa. Huollon jälkeen se lensi Pariisiin 10. marraskuuta.

Kone seisoi kolme vuorokautta Roissyn lentokentällä. Kiinnikkeiden puuttumista ei kuitenkaan havaittu Ranskassa, vaan vasta Yhdysvalloissa.

Air France myöntää tapahtuneen. Yhtiö on aloittanut sisäisen tutkinnan asiasta. Sen mukaan koneen lentoturvallisuus ei ollut missään vaiheessa vaarassa.

AFP:n näkemässä muistiossa jopa vitsaillaan tapahtuneesta. Tarkastus Kiinassa "ylitti odotuksemme, kuten aina", kirjoittaa muistion laatinut Air Francen virkailija.

Taeco on maailman johtava lentokoneiden huoltoyhtiö. Sen asiakaskuntaan kuuluvat muun muassa Lufthansa, British Airways ja American Airlines.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt