Nato ja Yhdysvallat saivat kyytiä Pakistanissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nato ja Yhdysvallat saivat kyytiä Pakistanissa

Vaatimukset Pakistanin vetäytymiseksi Yhdysvaltain ja Naton johtamasta terrorismin vastaisesta sodasta ovat voimistuneet sen jälkeen, kun 24 pakistanilaista sotilasta kuoli viikonvaihteessa Naton ilmaiskussa Pakistanin ja Afganistanin rajalla.

28.11.2011 7:53

Pakistanissa järjestettiin sunnuntaina useita Yhdysvaltain ja Naton vastaisia mielenosoituksia, sen jälkeen kun 24 pakistanilaista sotilasta sai surmansa Naton ilmaiskussa Pakistanin ja Afganistanin rajalla.

Karachissa tuhannet mielnosoittajat kerääntyivät Yhdysvaltain konsulaatin ulkopuolelle huutqamaan Yhdysvaltain ja Naton vastaisia iskulauseita.

Lahoressa järjestetyssä mielenosoituksessa islamistisen Jamaat-e-Islami-puolueem johtajiin kuuluva Zikrullah Mujahid vaati Pakistania vetäytymään Yhdysvaltain johdolla käydystä terrorismin vastaisesta sodasta.

- Tämä niin sanottu sota terrorismia vastaan ei ole meidän sotamme, se on Yhdsyvaltain ja Naton sota.

Yhdysvaltain ja Pakistanin suhteet ovat olleet huonolla tolalla jo viime talvesta lähtien, jolloin CIA:n palveluksessa ollut henkilö surmasi kaksi pakistanilaista . Suhteet heikkenivät entisestään, kun Yhdysvallat surmasi toukokuussa Pakistanissa piileskelleen al-Qaidan johtajan Osama Bin Ladenin kertomatta operaatiosta ennalta Pakistanin johdolle.

Pakistanin sotilasjohto kiisti maanantaina Naton väitteet, joiden mukaan Pakistanin puolelta olisi tulitettu Afganistanissa toimivia Naton joukkoja kohti.

- Tuo ei pidä paikkaansa. He keksivät tekosyitä. Mitkä ovat heidän tappionsa?, totesi pakistanin armeijan puhemies. kenraalimajuri Athar Abbas uutistoimisto Reutersille lähettämässään tekstiviestissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?