Egyptin sisäministeri: Vaaleja pitäisi lykätä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Egyptin sisäministeri: Vaaleja pitäisi lykätä

Egyptin ensi maanantaiksi suunniteltuja parlamenttivaaleja pitäisi lykätä, ehdottaa maan sisäministeri Mansour el-Essawy uutiskanava Al Jazeeran mukaan.

Mielenosoittajat sytyttivät tulia Tahririn aukiolla keskiviikkona.

24.11.2011 1:22 | Päivitetty 24.11.2011 0:59

Al Jazeera perustaa uutisensa nimettömiin lähteisiin.

Parlamenttivaaleja pidetään ensimmäisenä tärkeänä askeleena kohti Egyptin siirtymistä siviilihallintoon. Ylintä valtaa käyttää tällä hetkellä asevoimien johdon muodostama sotilasneuvosto.

Demokratiamielenosoittajat vaativat sotilasneuvoston puheenjohtajan, sotamarsalkka Hussein Tantawin välitöntä eroa ja vaalien siirtämistä.

Vaalien suurimpana ennakkosuosikkina pidetty Muslimiveljeskunta on puolestaan vaatinut vaalien pitämistä ajallaan ja ottanut etäisyyttä mielenosoituksiin. Muslimiveljeskunta on perustanut vaaleja varten kaksi omaa puoluetta, joiden se uskoo menestyvän hyvin.

Mielenosoitukset Kairon keskustassa sijaitsevalla Tahririn aukiolla jatkuivat keskiviikkoiltana viidettä päivää. Turvallisuusjoukkojen ja mielenosoittajien solmima epävirallinen tulitauko näytti päättyneen, sillä poliisit ampuivat illalla jatkuvasti kyynelkaasua aukiolle.

Terveysministeri Amr Helmy myönsi aiemmin keskiviikkona, että turvallisuusjoukot ovat käyttäneet kovia ammuksia yrityksissään tukahduttaa mielenosoitukset.

Ainakin 35 ihmistä on kuollut ja yli 3000 loukkaantunut eri puolilla Egypitä siitä lähtien kun väkivaltaisuudet puhkesivat uudelleen viime lauantaina, kertoo Al Jazeera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?