Tämä mainos sai Vatikaanin raivoihinsa! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tämä mainos sai Vatikaanin raivoihinsa!

Kiistellyistä mainoskampanjoistaan tunnettu italialainen Benetton-vaatefirma on vetänyt pois tuoreen mainoksensa, jossa paavi ja imaami suutelevat.

17.11.2011 8:34 | Päivitetty 17.11.2011 18:36

Kuva raivostutti Vatikaanin. Se ilmoitti ryhtyvänsä oikeustoimiin kuvan leviämisen estämiseksi, vaikka mainos vedettiinkin jo takaisin.

- Vastustamme mitä suurimmin sitä, että pyhän isän manipuloitua kuvaa hyödynnetään julkisuuskampanjassa taloudellisten päämäärien edistämiseksi, Vatikaanista lausuttiin.

Mainoksessa paavi Benedictus XVI suutelee sunnimuslimien korkeimpiin uskonoppineisiin kuuluvaa imaamia Ahmad al-Tayebia. Imaamin avustaja sätti mainosta vastuuttomaksi ja absurdiksi.

Kuva kuuluu sarjaan, jossa pusuttelevat myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja kiinalainen kollegansa Hu Jintao sekä Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas.

Benetton pyysi anteeksi niiltä, joita paavin kuva oli loukannut. Yhtiö kuitenkin puolusti kampanjaansa ja sanoi taistelevansa sillä "vihan kulttuuria vastaan sen kaikissa muodoissa".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?