Vanha rouva ei saanut vuosiin torttua - kunnalta vaaditaan korvauksia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vanha rouva ei saanut vuosiin torttua - kunnalta vaaditaan korvauksia

Älmhultissa Smoolannissa vanhalle rouvalle tehtiin viisi vuotta sitten täysin virheellinen diagnoosi, jonka mukaan hänellä on laktoosi-intoleranssi. Nainen sai heittää hyvästit kaikille rakastamilleen kakuille ja tortuille ja kahvileiväksi vakiintui kuiva nisu.

Isänpäivän kakku kostutetaan oluella.

17.11.2011 9:31

Naisella todettiin laktoosi-intoleranssi hänen muuttaessaan uuteen vanhainkotiin. Samaan syssyyn vanhalla herkkusuulla todettiin olevan pähkinä-, manteli- ja suklaa-allergia.

Naisen kaksi tytärtä kirjoittivat Smålandspostenin mukaan ainakin 25 kertaa kunnalle ja kyseenalaistivat diagnoosin. Kun vanha äiti alkoi valittaa kuivan pullan maistuvan ihan pikkukiviltä kahvin kanssa, saivat tyttäret tarpeekseen ja vaativat uutta kunnollista testiä. Se tehtiin.

Testin tulos valmistui. Nainen ei ollut laktoosi-intolerantikko. Se oli ilon päivä!

Tyttäret vaativat nyt Älmhultin kunnalta korvausta kaikista äitinsä menettämistä tortuista, kakuista, pullista ja juustoista. Heidän mukaansa vanhainkodille on kuitenkin maksettu hinta täysipainoisesta ruuasta.

Kunta ei pysty vielä lupaamaan torttukorvausta. Virkamiesten täytyy ensin käydä tapaus läpi ja tutkia, miksi naiselle annettiin väärä diagnoosi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?