Ulkomaat

Satelliitit paljastivat Gobin autiomaasta tuntemattomia jättirakennelmia

Julkaistu:

Satelliitit ovat havainneet keskeltä Gobin autiomaata valtavia, tuntemattomia rakennelmia, jotka pistävät miettimään, mitä Kiina rakentelee karuissa maisemissa.

Google Earthista löytyvissä kuvissa näkyy kilometrien levyisiä, linjojen halkomia suorakaiteen muotoisia kuvioita ja sisäkkäin olevia kehiä, joiden keskelle on pysäköity hävittäjäkoneita.

Vuodelta 2007 peräisin olevassa kuvassa näkyy ympyrään aseteltuja oransseja kappaleita. Tuoreemmassa otoksessa lastauskontin kokoiset kappaleet on levitetty useiden kilometrien säteelle alkuperäisestä paikasta.

Jokainen paikka sijaitsee Gansun provinssin ja Xinjiangin rajalla, osa vain runsaan 100 kilometrin päässä Jiuquanista, joka on Kiinan avaruusohjelman päätukikohta ja laukaisuasema.

Suhteellisen lähellä, noin 600 kilometrin päässä, hohtavia suorakulmioita sijaitsee lisäksi sotilastukikohta, jossa Kiina testaa lentoteknologiaansa.

Lop Nurin suolajärven seutu on tunnettu myös Kiinan ydinkokeiden testausalueena menneinä vuosina.

Rakennelmat ovat arvoitus, mutta joiden asiantuntijoiden mukaan ne saattaisivat olla ohjusten testausalueita, joilla simuloidaan kaupunkien katuverkostoja.

Telegraphin haastatteleman puolustusasiantuntijan mukaan kuviot muistuttavat Yhdysvalloista löytyvän Alue 51:n rakennelmia.

Kuvat Telegraphin sivuilla

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt