Skandaali muhii asevoimissa: Ruumishuone hukkasi ruumiinosia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Skandaali muhii asevoimissa: Ruumishuone hukkasi ruumiinosia

Yhdysvalloissa on syntynyt pienimuotoinen skandaali siitä, että ilmavoimien ruumishuone on hukannut sotilaiden jäännöksiä.

9.11.2011 9:13

Tutkimukset aloitettiin jo keväällä, mutta kyseisten sotilaiden omaisia tiedotettiin asiasta vasta viime viikolla. Ruumishuone on joutunut puolustamaan myös tätä.

Kahdessa vuonna 2009 sattuneessa tapauksessa muovipussit, joiden piti sisältää Afganistanissa surmansa saaneiden sotilaiden kudoksia, löytyivät tyhjinä ja sivu auki viillettynä.

Sisältöä ei koskaan löydetty, mutta ilmavoimien mukaan asiassa ei kuitenkaan epäillä rikosta tai tahallista huolimattomuutta.

Eräässä toisessa tapauksessa ruumishuoneen työntekijät sahasivat menehtyneen sotilaan käsivarren luun poikki ilma omaisten lupaa, koska se sojotti asennossa, jonka vuoksi miestä ei voitu pukea juhlaunivormuun omaisten vierailua varten.

Ilmavoimat on jo ilmoittanut rangaisseensa kolmea Delawaren Doverissa toimivan ruumishuoneen esimiestä, mutta ketään ei ole erotettu. Puolustusministeri Leon Panetta on kutsunut tapausta ”järkyttäväksi” ja luvannut lisätutkimuksia.

Pidetään mahdollisena, että vielä useampia rikkeitä tapahtui ennen vuotta 2008, kun paikka ruuhkautui Irakin sodassa menehtyneiden sotilaiden vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?