Ulkomaat

Viiltäjä-Jackin henkilöllisyys saattoi lopultakin paljastua

Julkaistu:

Lontoota kauhun vallassa pitäneen sarjamurhaajan Jack the Ripperin käyttämä veitsi on ehkä löytynyt kuuluisan lääkärin jäämistöstä, kertoo The Telegraph -lehti.
Sir John Williams oli walesilainen kirurgi, joka työskenteli kuningatar Victorian lääkärinä Lontoossa 1800-luvun lopulla.

Tohtorin kaukainen sukulainen Tony Williams, 49, löysi esi-isänsä jäämistöstä vanhan kirurginveitsen. Viiltäjä-Jackista tuoreen kirjan julkaissut Tony Williams uskoo nyt saaneensa käsiinsä esi-isänsä murha-aseen.

Aikoinaan tehdyssä patologisessa tutkimuksessa kävi ilmi, että Viiltäjä-Jack käytti samaa veistä kaikissa murhissa.

Veitsi on noin 15 senttiä pitkä. Se löytyi paketista, jossa oli lasitettuja näytteitä naisen kohdusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Miksi hän olisi säilyttänyt tämän veitsen? Olen vakuuttunut siitä, että hän käytti sitä noiden naisten murhaamiseen, Williams sanoo Telegraphille.

- On yleisesti tiedossa, naiset murhannut henkilö oli perehtynyt lääketieteeseen. Sir John Williams oli pätevä kirurgi, joka teki rutiininomaisesti abortteja naisille. Hänellä oli useita vastaanottoja eri puolilla Lontoota murhien aikaan.

Sir Johnia kutsuttiin perheessä "Jack-sedäksi". Hän pakeni Lontoosta murhien jälkeen.

Williams syntyi 1840. Hänet aateloitiin lääketieteellisistä ansioista vuonna 1894.

Jack the Ripper murhasi viisi naista hyvin julmalla tavalla elokuun ja marraskuun välisenä aikana 1888. Ruumiit oli leikelty taitavasti auki, ja kahdelta uhrilta puuttui kohtu. Murhaaja ei koskaan jäänyt kiinni.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt