Tästä piilosta Gaddafi löytyi - katso kuva

Julkaistu:

Gaddafi ei vastustellut, kun hänet löydettiin viimeisestä piilostaan.

Libyan syrjäytetty johtaja Muammar Gaddafi kuoli päähän osuneeseen luotiin, kertoo Libyan pääministeri Mahmoud Jibril.

Jibrilin mukaan kohtalokas laukaus ammuttiin, kun väliaikaishallinnon taistelijat ja Gaddafin tukijat ottivat yhteen tämän vangitsemisen jälkeen Sirten lähellä.

Sirtestä paennut Gaddafin saattue joutui ensin sotilasliiton Naton ilmaiskun ja tämän jälkeen kapinallisten tulituksen kohteeksi. Kultaisella aseella varustautunut Gaddafi hakeutui suojaan läheiseen jätevesiputkeen.

–Gaddafi ei vastustellut, kun hänet haettiin esiin putkesta. Hän sai osuman luodista oikeaan käsivarteensa, kun joukkomme siirsivät häntä.
Gaddafilla ei ollut muita vammoja siinä vaiheessa, kun hänet saatiin kuorma-auton kyytiin, oikeuslääkärin raporttia siteerannut Jibril kertoi.

–Kun auto lähti liikkeelle, se joutui kapinallistaistelijoiden ja Gaddafin tukijoiden ristituleen, jolloin Gaddafi sai osuman päähänsä.

Pääministerin mukaan Gaddafi kuoli vammoihinsa muutamaa minuuttia ennen kuin hänet saatiin vietyä sairaalaan. Jibrilin mukaan kuolleelta Gaddafilta otettiin DNA- ja verinäytteet sekä hiusnäyte, joka kuitenkin osoittautui "väärennetyksi". Huhut Libyaa 42 vuotta johtaneen Gaddafin hiusimplanteista ovat siis ilmeisesti pitäneet paikkansa.

Uutistoimisto Reutersin toimittajan mukaan Gaddafin eilen kuolleen pojan Mutassamin ruumista on esitelty Misratan kaupungissa.

Paikallisten kerrotaan tungeksineen yksityisasuntoon näytille laitetun ruumiin ympärillä. He napsivat valokuvia kuolleesta ja huutelivat "Allahu Akbar" eli "Jumala on suuri".

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt