Espanjassa menehtyneet purjelentäjät olivat vuoristolentoleirillä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Espanjassa menehtyneet purjelentäjät olivat vuoristolentoleirillä

Espanjassa sunnuntaina sattuneessa purjelento-onnettomuudessa kuolleet suomalaiset harjoittelivat vuoristolentoa Santa Cilian lentokentällä Jacassa.

Onnettomuuteen joutui tämä Urheiluilmailuopiston omistama Duo Discus -purjekone. Arkistokuva aiemmalta vuoristolentoleiriltä Espanjan Santa Ciliasta.­

3.10.2011 8:23 | Päivitetty 3.10.2011 9:41

Molemmat olivat kokeneita purjelentäjiä, kerrotaan Suomen Urheiluilmailuopistosta.

Jaca sijaitsee Espanjan pohjoisosassa, lähellä Ranskan rajaa.

Espanjan poliisi tutkii onnettomuutta.

- Purjelentokone on tullut maahan lennolla, ja kaksi henkilöä on menehtynyt. Mitään muuta me emme siitä tiedä, sanoi  Urheiluilmailuopiston toimitusjohtaja ja rehtori Sakari Kuosmanen maanantaina IS:lle.

- Saimme tiedon heti eilen. Lennolla on ollut ranskalainen silminnäkijä, mutta parempaa tietoa ei ole.

Menehtyneet olivat lennolla Urheiluilmailuopiston omistamalla Duo Discus-purjekoneella.

Kaksipaikkainen kone hankittiin opistolle käytettynä viime keväänä, kertoi Kuosmanen. Koneen rekisteritunnus on OH-1000.

- Ihan timmi peli. Molemmat lentäjät olivat kokeneita, Kuosmanen sanoi.

Räyskälässä toimiva Urheiluilmailuopisto on järjestänyt vuodesta 2007 lähtien Jacassa vuoristolentoleirejä kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Jacan kenttä sijaitsee itä-länsi-suuntaisessa laaksossa. Kentän pohjoispuolella muutaman kilometrin päässä alkaa Pyreneiden vuoristo.

- Paikka on yleisesti ottaen turvallinen. Huomattavasti vaarallisempi paikka on Euroopan Alpit, jossa meidän opettajat ovat käyneet kouluttautumassa, Kuosmanen kertoi.

- Maasto on sellainen (Santa Ciliassa), että siellä pääsee aina turvallisesti laaksoon. Koko laakso on käytännössä laskukelpoista aluetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?