90-vuotias olutkeisari nai nuoren naisen ja kuoli - perintöriita! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

90-vuotias olutkeisari nai nuoren naisen ja kuoli - perintöriita!

Frankfurtin olutkeisarina tunnetun Bruno Schubertin miljoonaperinnöstä on puhjennnut lihava riita, kertovat Saksan tiedotusvälineet. Perhesäätiö ei niele oikeuden päätöstä, jonka mukaan 28-vuotias leski perii Henninger-panimon entisen omistajan koko omaisuuden.

Bruno ja Meharit Schubert lokakuussa 2009. Vanha olutkeisari kuoli vuosi sitten.

30.9.2011 18:49 | Päivitetty 30.9.2011 18:18

Alioikeus päätti torstaina julistaa leski Meharit Schubertin miehensä jättiomaisuuden ainoaksi perijäksi, kertoo Hamburger Abendblatt -lehti. Meharit Schubert on syntyisin Belgiasta ja hänellä on etiopialaiset sukujuuret.

Bruno Schubert kuoli viime lokakuussa 90-vuotiaana. Hän ehti myydä Henninger-panimon jo vuonna 1979 summalla, joka D-markoissa laskettiin useissa sadoissa miljoonissa. Abendblattin mukaan perintöriidassa on nyt kyse noin 11 miljoonan euron omaisuudesta.

Perijäksi oli alun perin nimetty säätiö, jonka Schubert ja hänen ensimmäinen vaimonsa olivat perustaneet Henninger-kaupan jälkeen. Ensimmäinen vaimo kuoli vuonna 2009.

Säätiö jäi kuitenkin pennittömäksi, sillä tilanne muuttui muutama vuosi sitten, kun Schubert tapasi häntä 64 vuotta nuoremman naisen.

Panimokeisari oli asettanut testamentissaan ehdon, jonka mukaan Meharit Schubertin piti hoitaa häntä kuolemaan saakka saadakseen perinnön itselleen. Oikeus katsoi, että ehto oli täyttynyt.

Pelissä on mukana myös Schubertin avioliiton ulkopuolella syntynyt poika, joka on vaatinut isänsä kuolemansyyn perinpohjaista tutkimusta. Pojan mukaan olutkeisari ei olisi kuollut vanhuuteen, vaan elimistön kuivumiseen - joko nesteen puutteen tai väärien lääkkeiden vuoksi. Tutkinta on yhä kesken.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?