Kabulissa rajuja taisteluja - suomalaiset kunnossa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kabulissa rajuja taisteluja - suomalaiset kunnossa

Taleban-kapinalliset tekivät tiistaina itsemurhaiskuja ja hyökkäsivät rajusti Afganistanin pääkaupungin Kabulin lähetystöalueelle.

Afganistanin turvallisuusjoukot tulittivat hyökkääjiä.

13.9.2011 13:28 | Päivitetty 13.9.2011 20:13

Taistelijat tulittivat raketeilla muun muassa Yhdysvaltain suurlähetystöä ja Nato-johtoisten Isaf-joukkojen päämajaa.

Afganistanin hallitus vahvisti, että ainakin kuusi ihmistä - neljä siviiliä ja kaksi poliisia - sai surmansa toinen toistaan seuranneissa iskuissa. Haavoittuneita oli yli 20.

Hyökkäysten aikana suurlähetystöalueelta kuului useita räjähdyksiä, joita seurasi ankara tulitus. Poliisi ja turvallisuusjoukot sulkivat kaikki lähetystöalueelle johtavat tiet.

Taleban-liike ilmoitti, että hyökkääjät olivat sen taistelijoita, jotka olivat aseistautuneet singoilla, rynnäkkökivääreillä ja itsemurhaiskuissa käytettävillä räjähdevöillä.

Presidentti Hamid Karzai sanoi, etteivät hyökkäykset estä maan siirtymistä Nato-joukkojen valvonnasta Afganistanin omien sotilaiden hallintaan.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan kaikki Kabulissa olevat suomalaiset on tavoitettu ja he ovat kunnossa. Suomalaiset eivät olleet iskujen varsinaisena kohteena, mutta vaaratilanne oli todellinen iskujen laajuuden vuoksi, Tuomioja sanoi.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?