Vanhimmat elävät siamilaiset kaksoset ovat hämmentävä pari - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vanhimmat elävät siamilaiset kaksoset ovat hämmentävä pari

Julkaistu: 13.9.2011 12:55

Maailman vanhimmat elossa olevat siamilaiset kaksoset ovat uhmanneet lääkäreiden ennustetta ja saavuttaneet 50 vuoden iän.

Päästään toisissaan kiinni olevat amerikkalaiset George ja Lori Schappell juhlivat pyöreitä tulevana sunnuntaina, ja aikomuksena on matkustaa Lontooseen.

Tapauksesta tekee ihmeellisen se, että kaksoset ovat onnistuneet kaikesta huolimatta elämään ”erillistä” elämää.

Lori harrasta keilausta ja George esiintyy kantrilaulajana. Lorilla on ollut seurustelusuhteita. Kaiken päälle George, jonka alkuperäinen nimi oli Dori, myönsi pitkän salailun jälkeen aina tunteneensa itsensä pojaksi ja elää nyt miehenä.

Kaksoset jakavat 30 prosenttia aivojensa etulohkosta eikä heitä sen vuoksi ole voitu koskaan erottaa.

Kaksoset kasvoivat hoitolaitoksessa, koska oikeus katsoi, etteivät heidän vanhempansa pystyneet huolehtimaan heistä. Täytettyään 21 vuotta pari aloitti oikeustaistelun laitosta vastaan, jotta Lori pääsisi sihteerikouluun ja he voittivat.

Siskoaan lyhyempi George, joka kärsii selkärangan epämuodostumasta, ei pysty kävelemään ja käyttää pyörätuolin tyyppistä istuinta, jota Lori työntää.

- Useimmat eivät usko sitä, mutta elämämme on hyvin tavallista. Matkustamme, siivoamme asuntomme ja Lorilla on jopa ollut poikaystäviä. Mikään ei estä meitä tekemästä haluamiamme asioita, George sanoo The Sunille.

Georgen mukaan ihmisiä kiinnostavat pikkuasiat arjesta. Hän myöntää, ettei itse juo, mutta Lori pitää vodkasta ja appelsiinimehusta. George ei onnekseen saa Lorin krapuloita.

Pari on ollut useiden dokumenttien aiheena ja tehnyt vierailuja myös tv-sarjoissa.

- Emme uskoneet, että ikinä täyttäisimme 50, mutta olemme molemmat mahdottoman onnellisia, että näin kävi, Lori sanoo.

Katso kuva The Sunin sivuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?